NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Grani nappasi maajoukkuemiehen kilpailijalta - "Suomen lahjakkaimpia"

21.5.2020 - 09:18:55


Käsipalloseura GrIFK vahvistaa joukkojaan tulevaksi kaudeksi kun 21-vuotias maajoukkuemies Robin Granlund siirtyy Graniin Dickenistä.

“Olen päässyt kehittymään Dickenissä juniori-iästä saakka, mutta nyt oli hyvä hetki vaihtaa maisemaa ja saada uusia haasteita. GrIFK:ssa tavoitteena on menestyä joukkueen kanssa ja päästä pelaamaan kovia pudotuspeliotteluja, sekä parantamaan useita osa-alueita omassa pelissäni. Valmentaja Mikael Källmanin osaaminen varmasti kehittää minua pelaajana.”

Granlund teki läpimurtonsa SM-liigassa kaudella 2016/17, jolloin mies nostettiin rinkiin kesken kauden. Kaikkiaan plakkarissa on nyt 100 SM-ottelua, joissa 208-senttinen ja 102-kiloinen pelimies on tehnyt 258 maalia. A-maajoukkueeseen Granlund nousi vuonna 2017, ja on siitä lähtien kuulunut sen vakiomiehistöön.

“Pääsin jo nuorena poikana Kaj Kekin alaisuudessa pelaamaan isoja minuutteja EM- ja MM-karsintapeleissä Tsekin, Venäjän ja Valko-Venäjän kaltaisia maita vastaan. Myös Dickenin kovat pelit Challenge Cupissa olivat myös erittäin hienoja hetkiä”, Granlund luettelee tähän astisia tähtihetkiään käsipallon parissa.

“Nyt haluan kehittyä pelaajana Suomessa mutta jos tulevaisuudessa ilmaantuu jokin mielenkiintoinen mahdollisuus ulkomailla niin olen kyllä valmis yrittämään.”

GrIFK:n päävalmentaja Mikael Källman luonnehtii Robin Granlundia huippuosaajaksi, jonka monipuolista osaamista voidaan hyödyntää monilla eri tavoilla.

“Robin on Suomen lahjakkaimpia käsipalloilijoita, ja hänellä on vielä valtavasti kehityspotentiaalia. Hän pystyy omaksumaan joukkueen pelitavan ja tuo meille heittovoimallaan ulottuvuutta, jota meiltä on puuttunut. 208-senttinen pelaaja on kiva laittaa puolustuspäähän ja erikoistilanteissa hänestä tulee olemaan paljon iloa.”

Toinen uusi kasvo ensi kauden liigajoukkueessa on ÅIFK:sta siirtyvä Kalle Kankaanpää. 19-vuotias 191-senttinen sentteri tulee paikkaamaan ruotsalaisen Anton Karlssonin jättämää aukkoa.

Lähde: GrIFK:n tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!