Lyö viikon aikana vähintään 3 kohteen yhdistelmäveto NHL-kohteista 10 € panoksella, saat 10 € riskittömän vedon NHL:n Live-vedonlyöntiin
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

”Minähän olen Vantaan ruhtinas” – beach volleyn SM-kiertue pääkaupunkiseudulle

13.7.2020 - 20:31:01


Kotimainen beach volleyn SM-kiertue ehti tulevana viikonvaihteena jo kolmanteen pysähdyspaikkaansa, joka on Vantaa. Pelipaikkana on perjantaista sunnuntaihin Biitsi Vantaa Varistossa. Jälleen lähes koko maan parhaimmisto on paikalla kivoilla lisämausteilla.

Miesten sarjaan mukaan ilmoittautui 26 ja naisten sarjaan kesän ennätys eli 22 paria. Näin perjantaille tulee jo useita karsintapelejä: miehillä kymmenen ja naisilla kuusi.

Mestarin paluu - edellisessä pelissä 2007 SM-kultaa

Tällä kertaa miehissä lajin parhaimmistoa lähtevät haastamaan mm. kolme lentopallon Mestaruusliigasta viime vuosilta tuttua nimeä. Heistä toki Toni Kankaanpäällä on meriittejä vahvasti myös tästä lajista muutamien vuosien takaa. Sen sijaan Atte Kyrölän ja Ville Junturan suuremmat menestykset ovat tulleet sisäkentiltä.

Kankaanpää on lajin Suomen mestari kesältä 2007 yhdessä Anssi Hakalan kanssa ja kahta vuotta aiemmin lentopallokentät maaliskuussa jättänyt Kankaanpää otti SM-hopeaa nykyisen päävalmentajan Kai Liukkosen kanssa.

Kankaanpää pelaa Varistossa yhdessä viime kauden Vantaa Ducksin joukkuekaverinsa, yhdysvaltalaisen Tommy Carmodyn kanssa.

- Leppoisalla mielellä lähdetään mukaan. Tommy kysyi sunnuntai-iltana mukaan ja se sopi suunnitelmiini. Minulla on nyt kaksi kertaa hiekalla lentopallokauden loppumisen jälkeen ja erävoittokin olisi plussaa, naureskeli viimeksi juurikin 2007 SM-finaalissa kotimaan kiertueella esiintynyt Kankaanpää.

Juntura puolestaan lyö hynttyyt yhteen Vantaalla Simo Viljamaan kanssa ja Kyrölä puolestaan Tanel Tammetin.

Nurminen / Siren huimassa voittoputkessa

Jyrki Nurminen / Santeri Siren ovat jatkaneet alkukesän kotimaan kiertueen dominointia. Turnausvoittoja on nyt alla yhdeksän perättäistä ja pelejä he ovat hävinneet vain yhden (40-1). Perättäisiä otteluvoittoja on nyt 31.

Sastamalassa finaalivastustajina Nurminen / Siren -kaksikolla olivat Jarmo ja Saku Viljamaa, jotka puolestaan putosivat Kouvolassa viidenneksi. Kouvolan edellisessä osakilpailussa finaaliin asti selviytyivät Pekka Piippo ja Pyry Topio.

- Minähän olen Vantaan Ruhtinas, joten se titteli pyritään myös säilyttämään, Topio totesi Kouvolan hävityn finaalin jälkeen Vantaan ennakkoasetelmia kysyttäessä.

- Ai niin sanoivat? Saahan sitä yrittää, vastasi Nurminen hopeaparin ilmoille heittämään haasteeseen tuolloin.

Kouvolan edellisen turnauksen perusteella kovia haastajia mitaleille ovat myös esimerkiksi Jaakko Keskitalo / Teppo Pulkkinen, Vili Topio / Verneri Vetriö sekä Pennasen veljekset Arttur ja Valtter.

Ahtiainen / Lahti-Liukkonen tällä kertaa yhdessä

Naisissa turnausvoitot on jaettu Niina Ahtiainen / Riikka Lehtonen ja Taru Lahti-Liukkonen / Anniina Parkkinen välillä. Tällä kertaa Parkkinen ja Lehtonen ovat poissa, joten kärkiparin muodostavatkin Vantaalla Niina Ahtiainen ja Taru Lahti-Liukkonen. Heille kovimman haasteen uskotaan heittävän molempien aiempien kiertueen osakilpailujen pronssimitalistien Anna Rantala / Ida Sinisalo ja Vilhelmiina Prihti / Aliisa Vuorinen.

Villit kortit on turnaukseen myönnetty pääsarjaan naisissa parille Anniina Muukka / Sara Sinisalo ja miehissä parille Samuel Vainio / Samu Pulkkinen.

Oman värinsä turnaukseen tuo varmasti se, että mukana on todella paljon kotihiekoillaan nyt pelaavia biitsareita.

Vantaan turnauksen karsinnat pelataan perjantaina kello 17 alkaen. Lauantaina pelit käynnistyvät pääsarjojen osalta kello 9 viimeisten pelien alkaessa kello 20.

Sunnuntaina puolivälierät pelataan kello 9 alkaen. Välierät ovat vuorossa kello 11-14 alkaen ja turnaus huipentuu finaaleihin kello 15 ja 16.

Lähde: Lentopalloliitto


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!