Lyö viikon aikana vähintään 3 kohteen yhdistelmäveto NHL-kohteista 10 € panoksella, saat 10 € riskittömän vedon NHL:n Live-vedonlyöntiin
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Golfin SM-lyöntipelit käynnistyvät Seinäjoella

14.7.2020 - 16:54:54


Etelä-Pohjanmaan Golf Seinäjoella isännöi tällä viikolla lyöntipelin SM-kilpailuja 15.-18.7. Ruuhikosken kenttä sijoittuu pohjalaiseen jokimaisemaan, joka haastaa pelaajat tarkkuudessa etenkin avausten suhteen. Kentän lopusta löytyy myös korkeuseroja, vaikka Pohjanmaan lakeuksilla ollaankin.

Ammattilaiset ovat olleet tervetulleita SM-kisoihin vuodesta 2016 asti, ja tälläkin kertaa mukana on kotimaisten kiertueiden kärki. Kaikkiaan keskiviikkona alkavassa neljän päivän koitoksessa on mukana 117 miestä ja 39 naista. Kahden päivän jälkeen miehissä 45 ja naisissa 16 parasta jatkavat mitalitaistoa. Kahtena viimeisenä päivänä Ruuhikoskella kisaavat myös erityisgolfarit omissa mestaruuskisoissaan. Avoimen sarjan ja E-golfin SM-kisat järjestetään nyt kolmatta kertaa yhdessä.

Miesten sarjassa mitaliehdokkaita on melkoinen määrä, eikä ylivoimaisia suosikkeja ole rivissä. Mukana on sekä nuoria haastajia että kokeneempia pelaajia. Puolustavana mestarina Ruuhikoskella starttaa amatöörinä pelaava Ilari Saulo, joka on osoittanut hyviä otteita läpi kauden. Finnish Tourin 3.sijan lisäksi Saulo kruunattiin pari viikkoa sitten reikäpelin suomenmestariksi. Amatööreistä myös Jonatan Jolkkonen ja alle 21-vuotiaiden lyöntipelin suomenmestari Markus Luoma kannattaa huomioida. Ammattilaiskaartista löytyy pitkä lista tuttuja nimiä, joilta kaikilta löytyy arvokisamitaleja sekä kotimaasta että kansainvälisesti. Ruuhikoskella pelaavat muun muassa tuoreet ammattilaiset Eemil Alajärvi, Alex Hietala ja Matias Honkala sekä jo kokeneempi kestomenestyjä Lauri Ruuska. Mustana hevosena voisi nostaa kotikentällään pelaavan 18-vuotiaan Eeli Kujanpään, joka on kerännyt menestystä juniorisarjoissa.

Naisten ammattilaiskiertueiden ollessa vielä tauolla ovat ennakkosuosikit selviä, mutta haastajillekin löytyy tilaa. Ammattilaiskaartin kovimmasta kärjestä mukana on Suomen ykkösnyrkki Sanna Nuutinen, joka on jatkanut tasaisen kovia peliesityksiä myös kotimaassa loistavan viime kautensa jälkeen. Oma sanottavansa on lisäksi Yhdysvalloissa normaalisti pelaavalla ja pari viikkoa sitten reikäpelin SM-kultaa voittaneella Linda Henrikssonilla sekä kesäkuussa Finnish Tourilla voittaneella Niina Liiaksella. Amatööreistä mitalijahtiin mielivät etenkin Kiira Riihijärvi, Anna Backman sekä viime vuoden puolustava mestari Krista Junkkari, joka pokkasi jo kultaa kesäkuussa alle 21-vuotiaiden lyöntipeleistä.

Perjantaina ja lauantaina Seinäjoella kisaavat myös 11 erityisgolfaria. E-golfin suomenmestaruutta puolustaa Tero Peltola. Mukana ovat myös viime vuoden hopea- ja pronssimitalistit Lasse Miettinen ja Raimo Juuti. E-Tourin kausi alkaa poikkeuksellisesti vasta nyt heinäkuussa suoraan SM-kisoista, koska alkukauden kilpailut peruttiin koronaviruksen takia.

Lähde: Golfliiton tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!