NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Olympiakomitea budjettiriihestä: liikunta ja urheilu voi hengähtää huojennuksesta

16.9.2020 - 18:09:15


Suomen hallitus päätti budjettiriihessä kompensoida yleishyödyllisiä toimijoita ensi vuonna uhanneen rahoituksen laskun täysimääräisesti. Tämä tarkoittaa, että valtion liikuntabudjetissa ei tapahdu yli neljänneksen pudotusta 150 miljoonasta esitettyyn 110 miljoonaan euroon ensi vuonna. Samalla lajiliittoja ja muita liikuntajärjestöjä uhannut jopa yli neljänneksen määrärahaleikkaus vältetään. Suomen Olympiakomitea pitää päätöstä erittäin vastuullisena.

Liikunnan määrärahat olivat vaarassa ennakoidun Veikkauksen tuloutuksen alenemisen johdosta. Tuloutus yleishyödyllisiin kohteisiin vähenee vuonna 2021 arviolta jopa yli 300 miljoonaa euroa, eli noin neljänneksen 1,1 miljardin euron kokonaisuudesta. Rahapelitoiminnan tuotoilla rahoitetaan liikunnan ja urheilun lisäksi tiedettä, taidetta ja nuorisoalaa sekä sosiaali- ja terveysjärjestöjä ja hevosalaa. Liikuntabudjetista rahoitettavia kohteita ovat muun muassa valtionavustus liikuntajärjestöille, liikuntapaikkarakentaminen, kuntien valtionosuudet liikuntaan ja valtakunnalliset liikuntaohjelmat.

- Liikuntaväen tunnelmat alkoivat olla aika vakavat. Nyt voimme hengittää vapaammin. Esitetty leikkaus olisi koskenut liikuntakulttuuria hyvin laajasti. On erittäin myönteistä, että tähän ei nyt jouduttu. Hyvinvoinnin, terveyden, yhteisöllisyyden ja elämysten merkitys vain kasvaa haastavina aikoina. On toimialan ja koko yhteiskunnan etu, että liikunnan ja urheilun edellytykset voidaan turvata, Salonen painottaa Suomen Olympiakomitean tiedotteessa.

Salonen pitää myönteisenä, että hallitus kunnioitti budjettiriihessä omaa ohjelmaansa. Hallitusohjelmaan on kirjattu sitoumus kompensoida Veikkauksen tuloutuksen lasku edunsaajille.

- Hallitus toimii tässä linjakkaasti. On hienoa huomata, että hallitus tunnistaa sen arvon, joka kansalaistoiminnalla on yhteiskunnassamme. Liikunnassa ja urheilussa on mukana yli miljoona suomalaista lähes kymmenessätuhannessa seurassa. Tukemalla jatkossakin tätä kansanliikettä hallitus kantaa vastuun terveyden ja hyvinvoinnin edistämisestä, Salonen toteaa.

Lähde: Suomen Olympiakomitean tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!