NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Naisten Superpesiksen mitaliottelut alkavat torstaina!

16.9.2020 - 19:01:39


Manse PP Tampereelta juhli seurahistoriansa ensimmäistä ja toistaiseksi ainoaa Suomen mestaruutta 2017. Tuon kauden jälkeen Manse PP ei ole pystynyt voittamaan jyväskyläläistä Kirittäriä, jonka joukkue kohtaa torstaina käynnistyvässä loppuottelussa.

Vastakkain ovat kestomenestyjä ja uudempi tulokas superpesiskartalla. Manse PP on perustettu marraskuussa 2015 ja se on neljän kauden aikana voittanut mestaruuden 2017 sekä SM-hopeaa 2018. Tämän lisäksi tamperelainen seura on juhlinut naisten mestaruutta 1984, kun Mansen Pesäpallo oli silloisen mestaruussarjan ykkönen.

Kaudesta 1995 lähtien Jyväskylässä on jääty ilman naisten SM-mitalia vain kolmesti – kausina 1999, 2000 ja 2018. Tällä ajalla Kirin ja Kirittärien joukkueet ovat voittaneet yhteensä 12 Suomen mestaruutta. Nykyisellä seuranimellään Kirittäret on voittanut yhdeksän pelaamistaan 13 loppuottelusarjasta ja tavoittelee nyt kolmatta peräkkäistä kultamitalia.

Tilastojen valossa heti ensimmäisellä ottelulla on hurjasti merkitystä. Vain Vihdin Pallo 1998 ja Kirittäret 2006 sekä 0-2-tilanteesta 2015 noussut Lapuan Virkiä ovat yltäneet mestariksi ensimmäisen ottelun hävittyään.

Neljän päivän sisään nähdään kolme kohtaamista eli loppuottelusarjan startti on räväkkä. Hiillos ei siis ehdi sammua, kun uusia puita laitetaan jo uuniin. Mestaruuteen tarvittavat kolme voittoa on mahdollisuus saalistaa jo sunnuntaihin mennessä.

Loppuotteluiden tuomariasettelut

Tulikuumat pelaajasiirrot Jyväskylästä Tampereelle

Kun mestaruushumu oli vuosi sitten hädin tuskin laskeutunut, siirtomarkkinoilta kuului kova jysäys. Virpi Hukka ja Emma Sallinen – siis vuoden naispesäpalloilija ja pudotuspelien arvokkain pelaaja kaudelta 2018 – kertoivat siirtyvänsä tamperelaisen Manse PP:n riveihin.

Siirrot heiluttivat voimasuhteita eikä Kirittäriä laskettu heti edes mestarisuosikiksi. Tilanne muuttui osittain toukokuun puolivälissä, kun Emma Körkkö pyörsi lopettamispäätöksensä. Lopulta Kirittäret voitti runkosarjan vain yhden tappion rasittamana ja kukisti mm. Manse PP:n kahdesti.

Kirittärien joukkueesta Camilla Kirsilä on Ikaalisten Tarmon kasvatti ja edustanut urallaan Manse PP:tä.

Pudotuspeleissä menneillä ei ole merkitystä. Silti joukkueiden välinen pelaajaliikenne lisää mielenkiintoisella tavalla sähköä ottelusarjaan.

Kirittäret tärkeällä asialla ensimmäisessä loppuottelussa

Kirittäret ja Alva-yhtiöt lahjoittavat Jyväskylän kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluiden käyttöön 100 kappaletta pääsylippuja loppuottelusarjan ensimmäiseen otteluun Hippoksella torstaina.

– Liput jaetaan lapsille, nuorille ja perheille, joilla ei välttämättä ole muuten mahdollisuutta osallistua vastaaviin tapahtumiin, Kirittäret tiedottaa.

Kaksi ottelua maksuttomina lähetyksinä

Ilta-Sanomien ISTV on mukana, kun naisten loppuottelusarja vihelletään käyntiin Jyväskylässä torstaina. Niin ikään maksuttomalla Jim-kanavalla nähdään puolestaan loppuottelijoiden kolmas kohtaaminen sunnuntaina.

Lähde: Pesäpalloliiton tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!