Mainos: NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Amin Asikaiselta oppia saanut "Stadin malli" nyrkkeilee Saksassa - "Siinä olisi hyvä sauma kääntää tilanne itselle hyödyksi"

21.9.2020 - 08:15:07


Nyrkkeilijä Timo "Stadin malli" Laine saa ensi lauantaina Münchenissa vastaansa kotikehäläisen Leon Bunnin, maailmanliitto IBFn maailmanlistan viidennen haastajan ja raskaan keskisarjan Boxrec-maailmanrankingissa sarjansa 18. sijalle arvostetun nyrkkeilijän. Kaikki viisitoista ammattilaisotteluaan voittanut 28-vuotias Bunn on lyönyt kahdeksan vastustajaansa ennen täyttä aikaa.

Koronaepidemian takia yleisöltä suljetussa ja tv-studiossa oteltavan ammattinyrkkeilyillan pääottelussa isketään alemman raskaansarjan World Boxing Super Series -finaali kuubalaislähtöisen Yuniel Dorticosin ja latvialaisen Mairis Briedisin kesken. Ottelun voittaja palkitaan MM-vyön lisäksi myös arvostetulla WBSS-turnausmestarin Muhammad Ali Trophylla ja asemalla painoluokan kiistattomana ykkösnyrkkeilijänä. Kyseessä onkin kiistattomasti yksi globaalin nyrkkeilysyksyn odotetuimmista ja tasokkaimmista kamppailuista ja koko tapahtuma nähdäänkin suorana lähetyksenä niin Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa kuin muillakin ammattinyrkkeilyn päämarkkina-alueilla.

Timo Laineelle kutsu yhteen illan kolmesta esiottelusta tarkoittaa jo toista esiintymistä WBSS-illassa, edellinen tapahtui helmikuussa 2018 Sotshissa. Tuolloin Laine matkusti vaivaisen kolmen päivän varoitusajalla kohtaamaan ex-maailmanmestari Fedor Chudinovin ja kärsi tappion annettuaan ansiokkaan vastuksen seitsemän täyden erän ajan.

Poikkeuksellinen, yleisötön ottelutilanne on kummallekin nyrkkeilijälle uusi kokemus. Laine ehti ottelemaan viimeisen matsinsa Kanadassa juuri ennen pandemian laajempaa kansainvälistä leviämistä, kun taas Bunnin viimeisestä ottelusta on ehtinyt kulua vajaa vuosi.

Laine näkee tässä mahdollisuuden jopa yllätykseen.

- Kummaltakin puuttuu yleisön pauhusta irtoava ylimääräinen energia ja Leon Bunnilta kotiyleisön tuki sekä kannustus. Katsomon hämmentävä hiljaisuus on outoa ja erikoista molemmille, ja siinä olisi hyvä sauma kääntää tilanne itselle hyödyksi, Laine pohtii ensi viikonlopun kisajärjestelyitä.

Bunnille uutta on myös ottelun painoluokka. Tähän asti koko uransa raskaassa keskisarjassa otellut saksalainen joutuu nyt tiristämään painonsa kaksi kiloa aiempaa alemmaksi.

Koronapandemiaan tyssähtäneet tapahtumajärjestelyt veivät työt myös ammattinyrkkeilijöiltä. Tyhjät kisakalenterit ja koko vallitseva poikkeustilanne on kuitenkin käännetty Laineen valmennuksessa hyödyksi monipuolistamalla Laineen valmentautumista. Müncheniin Laine lähtee tyypilliseen tapaansa innokkaana ja henkisesti vahvana sekä valmiina.

- Kalenterien tyhjennyttyä olemme kehittäneet oheisharjoittelun monipuolisuutta lajitreenien rinnalle. Lajitreeneihin olen saanut paljon uutta. Olen voinut keskittyä Bunnin kohtaamiseen jo muutaman viikon ajan ja saanut iltaa varten monta tasokasta sparrierää. Lähden ensimmäistä kertaa Saksaan ottelemaan, ja uskon, että Amin Asikaiselta opitut juoksutreenit intervalleineen kestävyyteni parantamiseksi auttavat minua pitkälle, Laine uskoo.

Lähde: Tiedote

Kuva: Päivi Ahola


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!