Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso HJK:n ja muiden suomalaisjoukkueiden eurofutispelejä täältä!

Maailmanmestari Ganna kolmanteen Giron etappivoittoon

17.10.2020 - 20:02:00


Italian ympäriajon 14. etappi ajettiin 34,1 kilometrin aika-ajona.

Etapin profiilista löytyi osuuksia erityyppisille ajajille. Se sisälsi vauhdin tappaneen nousun, jossa jyrkkyys oli pahimmillaan 19 prosenttia. Mutta se sisälsi myös nopeita osuuksia ja loivaa, hyville aika-ajajille sopivaa nousua.

Riippumatta reitistä, niin Italian ympäriajossa aika-ajon kuningas on lajin hallitseva maailmanmestari, italialainen Filippo Ganna (Ineos Grenadiers). Hän löi 26 sekunnilla toisen aika-ajospesialistin ja joukkuetoverinsa Rohan Dennisin.

Australialainen muistetaan vuosien 2018 ja 2019 aika-ajon maailmanmestarina. Gannalle etappivoitto oli jo kolmas tämänvuotisessa Girossa. Hän voitti aika-ajona ajetun ensimmäisen etapin ja hieman yllättäen viidennen, 225 kilometrin raskaan etapin. Ganna ja Dennis eivät taistele kokonaiskilpailun voitosta.

Kokonaiskilpailun kärkimiehet kävivät omaa kilpailuaan. Tärkeintä ei ollut etappivoitto, vaan omien asemien vahvistaminen kokonaiskilpailussa. Siinä oli onnistujia ja epäonnistujia. Ehdoton onnistuja oli kokonaiskilpailun kärkimies, portugalilainen Joao Almeida. Hän tuli maaliin kuudentena. Hän hävisi voittajalle Filippo Gannalle minuutin ja 31 sekuntia, mutta pystyi jättämään kokonaiskilpailun kakkosta Wilco Keldermania 16 sekuntia. Näin Almeidan ero kasvoi kokonaiskilpailussa 56 sekuntiin.

Kokonaiskilpailussa suurimman nousun teki aika-ajoetapilla kolmanneksi sijoittunut Brandon McNulty. Hän nousi 11. sijalta neljänneksi.

Jaakko Hänninen sai ajaa aika-ajon ilman mitään paineita ja ajatellen tulevia vuorietappeja. Hän oli 94:s (+6:24). Kokonaiskilpailussa hän on sijalla 55.

- Tänään ei tarvinnut kantaa pulloja muille, sain ajaa ilman painetta, naureskeli Jaakko Hänninen.

- Vakavasti ottaen nyt tuntuu jo vähän helpommalta. Tässä on ollut vaikeita päiviä, kun kahden ensimmäisen päivän kolhut ovat vaivanneet. Nyt voi nukkua jo molemmilla kyljillä. Ja nyt oli helpompaa närästyksenkin kannalta. Se on kiusannut pari päivää, mutta onneksi nyt on jo sekin helpottanut. Sunnuntaina tulee olemaan kova päivä, jatkoi Hänninen.

Seuraava etappi ennen maanantaista lepopäivää tulee olemaan raju. Etapilla on pituutta 185 kilometriä ja se sisältää kolme kakkoskategorian nousua ennen maalimäkeä. Loppunousuna on ykköskategorian nousu. Todelliset mäkimiehet apumiehineen nousevat esiin.

Lähde: Tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso HJK:n ja muiden suomalaisjoukkueiden eurofutispelejä täältä!