Mainos: Joulukalenterissa ilmaisvetoja ja voitontehostajia - Uusi tarjous joka päivä!
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Tsekki Cerny soolovoittoon Giron erikoisella etapilla

23.10.2020 - 20:01:50


Italian ympäriajon kolmanneksi viimeinen etappi piti olla kilpailun pisin, yli 250 kilometriä. Mutta kun startin aika tuli, lähtöviivalla ei ollutkaan yhtään ajajaa. Syynä oli ajajien ja lähes kaikkien joukkueiden protestointi pitkästä ja heidän mielestään vähän turhasta etapista koleassa sadesäässä. Kolmena edellisenä päivänä oli ajettu kuuden tunnin etappeja, 640 kilometriä ja noin 15.000 nousumetriä. Lisäksi pitkät, useamman tunnin siirtymiset maalipaikkakunnilta hotelleihin oli ajajille liikaa. Järjestäjillä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin lyhentää päivän etappia 124 kilometrin mittaiseksi. Mutta kilpailunjohtajan mukaan keskustelu tulee jatkumaan. Vaikka päätös lyhentämisestä tehtiin, joukkueiden protestointi ei häntä miellyttänyt.

Kilpailun tasamaaetappi ja ryhmälähtoisistä etapeista lyhyin alkoi räväkästi. Kärkeen iski välittömästi kolme ajajaa, mutta irtiottoryhmä kasvoi pian 14 ajajan suuruiseksi. Se ajoi raivokkaasti aikaeroa pääjoukkoon. Pääjoukossa kirimiesten pistekilpailun toisena olevan Peter Saganin Bora - Hansgrohe -joukkue yritti pitää irtiottoryhmän aisoissa ja aikaeron sellaisena, että Saganilla olisi ollut mahdollisuus yrittää vielä kartuttaa pistetiliään.

Boran työ oli kuitenkin turhaa. Aikaero kasvoi hitaasti yli minuutin ja takaa-ajajien jalat alkoivat tyhjentyä. Kun maaliin oli matkaa 55 kilometriä, pääjoukon veto tyssäsi täysin. Bora lopetti vedon ja millään muulla joukkueella ei ollut mitään intressiä ottaa vetovastuuta. Se jäi lopulta kokonaiskilpailun johdossa olevan Wilco Keldermanin Sunweb -joukkueelle, mutta sillä ei ollut mitään kiirettä. Kukaan kärkiryhmäläinen ei uhannut Keldermania. Ero karkulaisiin alkoi kasvaa kasvamistaan.

Tieto pääjoukon köröttelystä tuli nopeasti kärkiryhmäläisille. He tiesivät, että voittokamppailu käydään heidän kesken. Kun oli päästy reilun 30 kilometrin päähän maalista, kärkiryhmän pilkkominen alkoi. Aktiivisin siinä oli tunninajon maailmanennätyksen haltija Victor Campenaerts (NTT). Muutaman kilometrin kuluttua irtiottoryhmä oli jo kahdessa osassa. Kärkeen päässyt pienempi ryhmä muodostui kuudesta ajajasta.

Kuusikossa ajanut tsekki Josef Cerny (CCC) päätti tehdä oman ratkaisunsa, kun maaliin oli noin 24 kilometriä. Hän iski yksin irti ja viisi muuta jäi katselemaan vähän aikaa toisiaan. Cerny sai etumatkaa parikymmentä sekuntia ja hän taisteli sillä erolla maaliin asti. Victor Campenaerts yritti vielä yksin tsekin takaa-ajoa, mutta ei siinä onnistunut. Hän tuli toiseksi 18 sekuntia jääneenä.

Pääjoukko eli kokonaiskilpailun kärkimiehet apumiehineen ei tällä etapilla rasittanut liikaa jalkojaan. Se tuli maaliin 11 minuuttia ja 43 sekuntia myöhemmin kuin etapin voittaja. Etapilla ei ollut merkitystä kokonaiskilpailuun eikä kirimiesten pistekilpailuun. Wilco Kelderman pukeutuu myös toiseksi viimeiselle etapilla pinkkipaitaan. Ja kirimiesten paitaa kantaa Jussi Veikkasen johtaman Groupama-FDJ:n Arnaud Demare.

Jaakko Hänninen tuli maaliin pääjoukossa samalla ajalla kuin kokonaiskilpailun kärkimiehet. Hän oli 99:s. Kokonaiskilpailussa hän on nyt 70:s.

- Oli tämä kerta kaikkiaan erikoinen päivä. Aamulla ei ollut protestointien ja neuvottelujen jälkeen tietoa minkä mittainen etappi ajetaan. Sitten tuli päätös ja se tiesi meille siirtymistä joukkueen bussilla uudelle lähtöpaikalle. Kun lähdimme liikkeelle, meillä oli tieto, että ensin on kilometrin neutraali. Mutta sitä ei ollutkaan. Lähtölippu heilahti heti, kun pääsimme liikkeelle. Me olimme joukon keskiosassa, meillä ei ollut mitään mahdollisuutta hatkaan. Eturivi pääsi lähtemään ja meni menojaan. Ja kun lopulta Boran vauhti hyytyi, etappi oli käsitelty, kertoi Jaakko Hänninen tiedotteessa.

Seuraavaksi ajetaan 190 kilometrin mäkietappi Alba – Sestriere. Etapin piti kiertää alkuperäisen suunnitelman mukaan Ranskan Alpeilla, mutta ranskalaiset viranomaiset eivät sitä sallineet koronatilanteen vuoksi. Siksi reitti muutettiin niin, että Sestrieren nousu ajetaan kolmesti. Joka tapauksessa hyvin kova päivä tiedossa, kun reitin korkein kohta Sestrieressä on yli kahden kilometrin korkeudessa.

Lähde: TWD-Länkenin lehdistötiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Torppa kaatui Karhuvuoressa

5.12.2020 20:41:54

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Peliuutiset