Mainos: NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Salibandyliiton puheenjohtajavaalista tiukka – Risto Kauppinen valittiin jatkokaudelle

28.11.2020 - 18:06:28


Salibandyliiton varsinainen kokous valitsi helsinkiläisen Risto Kauppisen kolmen vuoden jatkokaudelle liiton puheenjohtajaksi lauantaina Tampereella.

Kokous oli kokoontumisrajoitusten vuoksi järjestetty hybridimallina ja äänestys suoritettiin sähköisenä. Kauppisen valinta varmistui äänestyksen jälkeen, jossa hän saavutti 94 ääntä 182:sta. Puheenjohtajakisassa mukana olivat myös Ding Ma (88 ääntä) ja Sami Ronkola, joka ei saanut kannatusta.

– Lupaan jatkaa salibandyn tasapainoista kehittämistä. Tähän liiton kokouksen juuri vahvistama Salibandyn päivitetty strategia 2026 antaa vahvan pohjan, ja samalla eväitä koko uuden hallituksen työlle. Myös talouden kunnossa pitäminen on edelleen tärkeää, Kauppinen muistuttaa Salibandyliiton tiedotteessa.

Risto Kauppinen ei ole puheenjohtajana ensimmäistä kertaa. Hän on johtanut vuoden loppuun saakka toimivaa Salibandyliiton hallitusta viimeiset kolme vuotta ja toiminut puheenjohtajana myös vuosina 1994-2001. Pitkän historian salibandyn parissa omaava Kauppinen on toiminut myös SSBL Salibandy Oy:n toimitusjohtajana ja naisten salibandymaajoukkueen valmentajana.

Siviilityönään 55-vuotias Risto Kauppinen toimii keskusjärjestö Akavassa johtajana. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden maisteri.

Liiton kokous valitsi myös kahdeksan hallituksen jäsentä. Kokouksen alussa hyväksyttyjen uudistettujen toimintasääntöjen mukaan hallitukseen valittiin kaksi eniten saanutta eri sukupuolten edustajaa ja kuusi eniten ääniä saanutta henkilöä.

Valituiksi tulivat Kaarina Vuori (Espoo), Mikko Kohonen (Jyväskylä), Timo Lyytinen (Kuopio), Arja Kilpeläinen (Espoo), Juuso Laamanen (Tampere), Harri Karjala (Seinäjoki), Janne Heikkinen (Oulu) ja Olli Lähdesmäki (Helsinki). Uusina aloittavat Vuori, Karjala, Heikkinen ja Lähdesmäki.

Salibandyliiton uusi liittohallitus aloittaa kolmivuotisen kautensa (2021-2023) tammikuun alussa. Kokous vahvisti myös valtuuston ja valituslautakunnan jäsenet.

Lisäksi liittokokous hyväksyi vuoteen 2026 ulottuvan Salibandyn päivitetyn strategian, uudistetut toimintasäännöt sekä Salibandyliiton vuoden 2021 talousarvion ja toimintasuunnitelman. Liiton ensi vuoden talousarvion loppusumma on noin 12,8 miljoonaa euroa.

Ensi vuoden merkkitapahtuma on Helsingissä joulukuussa 2021 pelattavat miesten MM-kisat, jotka siirtyivät vuodella eteenpäin koronapandemian vuoksi.

Lähde: Salibandyliiton tiedote. Kuva: Ville Vuorinen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!