Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Jaakko Hännisen oli pakko löysätä nousussa - ”Selkä ilmoitti krampeillaan vielä kilometrien puutteesta”

25.02.2021 - 18:17:00


Slovenialainen 22-vuotias Tadej Pogacar on nyt vahvasti kiinni maantiepyöräilyn UAE Tourin voitossa. Jaakko Hännin on kokonaiskilpailussa sijalla 50.

Kisasta on ajamatta kaksi tasamaaetappia ja vain epäonni voi viedä Pogacarilta kauden ensimmäisen World Tour -kilpailun voiton. Viime vuoden Tour de Francen voittaja oli vuosi sitten UAE Tourissa toinen.

Kilpailun viides, 170 kilometrin etappi päättyi 21 kilometrin nousuun. Hivuttava nousu pilkkoi ajajajoukon osiin, mutta Pogacarin joukkue piti tilanteen käsissään. Kokonaiskilpailun toisena olleella britti Adam Yatesilla oli viimeinen oljenkorsi yrittää kääntää kilpailu edukseen. Hänen Ineos Grenadiers -joukkue teki paljon töitä kapteeninsa eteen, mutta se ei riittänyt.

Etappivoiton otti tanskalainen 24-vuotias Jonas Vingegaard. Hän iski noin 30 ajajan ryhmästä viimeisellä kilometrillä ja saavutti yksinäisen karkulaisen Alexey Lutsenkon vain noin 200 metriä ennen maalia ja ajoi voittoon.

Lutsenko ajoi lähes koko pitkän nousun yksin sen jälkeen, kun hänen seuranaan irtiotossa olleet kahdeksan muuta ajajaa väsyivät. Yhdeksän ajajan irtiotto sai eroa pääjoukkoon parhaimmallaan kolme ja puoli minuuttia. Pääjoukossa kokonaiskilpailun kärkijoukkueet pitivät tilanteen kontrollissa. Kun loppunousu alkoi, ero oli kaksi minuuttia.

Hänninen oli loppunousun puolessa välissä Lutsenkoa takaa-ajavassa ryhmässä. Sitten mäki puudutti menoa sen verran, että hän tuli maaliin sijalla 53 neljä ja puoli minuuttia voittajan perässä. Hänninen on nyt siis kokonaiskilpailussa 50:s. Nuorten kilpailun sijoitus on 18.

Hännisen joukkueella oli hyvin myönteinen päivä. Sillä oli päivän irtiotossa mukana kaksi ajajaa. Ja sen Geoffrey Bouchard sijoittui etapilla kymmenenneksi.

- Vaikka oma sijoitus jäi aika vaatimattomaksi, niin minä kuin koko joukkueemme olemme tyytyväisiä päivään. Olimme aktiivisia irtiotossa ja minä autoin Bouchardia mäen puoleen väliin asti. Sitten oli pakko katsoa, miten minulla nousu menee. Selkä ilmoitti krampeillaan vielä kilometrien puutteesta uuden pyörän päällä. Löysäsin hieman ja ajoin maaliin pienessä ryhmässä, Hänninen kertoi etapin jälkeen.

Kilpailun toiseksi viimeinen etappi perjantaina on pituudeltaan 165 kilometriä. Etappivoitosta kamppailevat kiriajajat. Kokonaiskilpailuun etapilla tuskin on vaikutusta, koska sääennusteissakaan ei ole kovin kovaa tuulta.

Lähde: TWD-Länkenin tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!