Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Avainpelaajia pois Suomen maajoukkueesta

6.04.2021 - 12:04:00


Suomen naisten lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Tapio Kangasniemi tiimeineen on valinnut maajoukkueryhmän kesälle 2021. Suomella ovat edessään EM-karsinnat sekä Euroopan kultainen liiga.

Vuonna 2019 Suomi pelasi naisten EM-kisoissa ensimmäisen kerran 30 vuoteen. Toiseen perättäiseen lopputurnaukseen pyritään EM-karsinnoissa toukokuussa. Euroopan kultaisessa liigassa Suomi pelaa touko- ja kesäkuussa.

Suomen tiimissä on peräti 27 nimeä. Merkittävin poissaolija on keskitorjuja Roosa Laakkonen. Hän kuuluu LP Kangasalan ja Suomen maajoukkueen avainpelaajiin.

Myöskään yleispelaaja Noora Kosonen ei lähde maajoukkueeseen. Jos Suomi etenee syksyisiin EM-kisoihin, Laakkosen ja Kososen paluu on mahdollinen.

- Suhteellisen valmiilla ryhmällä lähdetään matkaan. Tapana on ollut aina ottaa mukaan myös muutamia tulevaisuuden nimiä. Tällä kertaa pelaajat saavat Suomessa jopa muutaman viikon lepojakson, valmentaja Kangasniemi sanoo Lentopalloliiton tiedotteessa.

Suomen vastustajat lentopallon EM-karsinnoissa ovat Slovakia, Montenegro ja Kosovo. Kesäliigassa vastaan taas tulevat Ukraina, Bulgaria ja Slovakia.

Naisten lentopallomaajoukkueen ryhmä kesälle 2021

Passarit: Kaisa Alanko, Katja Kylmäaho, Jenna Ylivainio, Mila Viljanen, Roosa Rautio

Keskitorjujat: Michaela Madsen, Anna Czakan, Daniela Öhman, Nea Haatainen

Yleispelaajat: Emmi Riikilä, Suvi Kokkonen, Salla Karhu, Ronja Heikkiniemi, Jessica Kosonen, Viivi Pyhäjärvi, Riikka Valkonen, Arita Ternava, Hilkka Hujanen

Hakkurit: Piia Korhonen, Iina Andrikopoulou, Yasmine Madsen, Saana Lindgren

Liberot: Roosa Koskelo, Tiiamari Sievänen, Netta Laaksonen, Laura Penttilä, Emilia Joensalo

Päävalmentaja: Tapio Kangasniemi


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!