Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Ida Hulkko hurjasta olympiauinnistaan – ”Pitää olla vaan helvetin ylpeä”

25.07.2021 - 16:27:00


Ida Hulkko oli Tokion olympialaisissa 100 metrin rintauinnin alkuerissä hurjassa vireessä. Hän ui uuden Suomen ennätysajan 1.06,19 ja sijoittui alkuerien kokonaistuloksissa peräti seitsemänneksi.

- Kai sen summata, että oli onnistunut ilta, kun oli vielä hyvä aikakin. Toivoin, että tohon olisi mahdollisuudet, jos kaikki menee kohdilleen ja tällä kerralla se napsahti. Pitää kyllä olla tohon aikaan tyytyväinen, Hulkko kommentoi tuntemuksensa.

Hulkko myönsi, että melkein itku tuli silmään. Tunne oli hänellä samanlainen kuin viime kevään EM-hopeauinnin jälkeen.

- Tuli kyllä samanlainen fiilis kuin EM-kisoissa, kun katsoi taululle. Ei tiedä, miten pitäisi reagoida. Kyllä siinä meinasi taas tippa tulla linssiin. Sen eteen on tehty töitä ja se osuu kohdilleen. Pitää olla vaan helvetin ylpeä.

Hulkko johti eräänsä selvästi puolimatkassa, mutta hyytyi toisella puoliskolla. Hän on 50 metrin rintauinnissa maailman kärkiuimareita, mutta 100 metrillä vire ei kestä vielä loppuun saakka.

- Kyllä se on ollut selkeä. Toinen 50 metriä on ollut se kehityskohde. Siitä on tosi paljon otettavissa suhteessa muihin, joilla on se vauhtikestävyys parempi. Oma vahvuus on, että pitää aloittaa kovaa ja päästä mahdollisimman pitkälle ennen kuin rupeaa hyytymään. Sitä on EM-kisojen jälkeen pyritty kehittämään ja onneksi meni hyvin, Hulkko sanoi.

Hulkko on saanut parannettua suoritustasoaan varsinkin lähdössä.

- Startti ja läpiveto onnistuivat hyvin. Siihen ollaan saatu kehitystä varsinkin siinä startissa. Käännöksen jälkeen on ollut vielä ongelmia läpivedon kanssa, mutta siinä tulee otettua takkiin.

Mutta se loppuveto on vielä heikkous. Hulkko myönsi, että lopussa uiminen ei tuntunut kivalta.

- Tuntui pahalta. Hyytyy se edelleen. Ei siitä pääse mihinkään. Nyt pääsee vähän pidemmälle ennen kuin tekniikka vetää pystyyn. Mutta pitää muistaa, mistä on lähtenyt. Kaksi vuotta sitten en voinut kuin unelmoida olympialaisista ja nyt ollaan välierissä. Ei auta muu kuin nostaa itselleen hattua, hän sanoi.

Välierät uidaan heti tiistaiaamuna. Haaste on kova, kun valmistautumisaikaa on hyvin vähän.

- Ei auta kuin rukoilla. Tulee olemaan vaikeaa kaikille lähteä alusta saakka uimaan taas kovaa. Vaatii seuraavan askeleen ja toivottavasti sen saa otettua. Mutta pitää olla tähänkin vetoon hiton tyytyväinen.

Hulkolta odotetaan tietysti välierässäkin huippusuoritusta.

- Riippuu tosi paljon, miten paljon saa levättyä. Olen tottunut siihen, että aamulla uidaan alkuerät ja illalla finaali. Se finaali on ollut illasta helpompi, kun ollut alla tekemistä. Aamut on aina vaikeita, että saa kropan käyntiin. Kun menee verryttelemää, syömään ja hotellille nukkumaan, niin se menee helposti puoleen yöhön. Aamulla varmaan jo ennen kahdeksaa täällä hallilla. Vaatii aika paljon, hän sanoi.

Finaaliin pääsee kahdeksan parasta. Alkuerissä Hulkko oli siis seitsemäs.

- Sanotaan, että kaikki on mahdollista. En sulje mitään pois. Mutta se vaatii kyllä ihmetekoja. Sen on oppinut, että arvokisoista, että kello lähtee nollasta. Sen pitää osua hyvin kohdalleen, hän sanoi finaalipaikasta.

Teksti Otto Palojärvi, Tokio


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

George Russell: "Tämä on hullua"

25.09.2021 16:50:22