Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Suomalaispurjehtijoilla heti lupaavaa vauhtia – pettymystä silti ilmoilla

25.07.2021 - 17:23:00


Kaarle Tapper ja Tuula Tenkanen onnistuivat hyvin Tokion olympiaregatan avauspäivänä Enoshiman vesillä. Tapper otti laser standard -luokassa ensimmäisessä lähdössä toisen sijan. Toinen sunnuntain lähtö keskeytettiin.

- Vähän huono startti ensimmäisessä, mutta venevauhtini oli hyvää ja pääsin nousemaan hyvin. Toinen lähtö keskeytettiin ensimmäisen vastatuulen jälkeen. Olen saanut hyvää treeniä täällä näissä olosuhteissa, Tapper sanoi.

Rio de Janeiron 2016 olympialaisissa viidenneksi sijoittunut Tuula Tenkanen oli laser radialin ensimmäisessä lähdössä yhdeksäs ja toisessa kuudes. 15 sijoituspisteensä myötä Tenkanen on kahden lähdön jälkeen neljäntenä eron kolmossijaan ollessa kaksi pistettä.

Tenkanen ei ollut suorituksiinsa kuitenkaan tyytyväinen.

- Avotuulien vauhtini ei ollut tänään niin hyvää kuin toivoisin. Koin, etten osannut olla ihan riittävän rentona. Ehkä se auttaisi huomiselle, hän sanoi.

Lontoossa 2012 olympiahopeaa voittanut Tuuli Petäjä-Siren aloitti urakkansa RS:X-purjelautailussa, Petäjä-Sirenin sijoitukset sunnuntain lähdöissä olivat 11:s, 15:s ja 18:s. Kokonaistilanteessa hän on sijalla 14.

- Kokonaisuutena lähti ihan hyvin liikkeelle. Tuloksellisesti ei mikään unelma-alku kisaan, mutta hyviäkin hetkiä siellä oli. Eka startti ja vastatuuliosuudet ekassa lähdössä menivät hyvin, Petäjä-Siren sanoi.

Petäjä-Siren ei ole lupaillut Tokion olympiaregatasta mitalia. Realistisena tavoitteena hän pitää sijoittumista kymmenen parhaan joukkoon.

Olympiaregatta jatkuu Enoshimassa maanantaina.

Teksti Otto Palojärvi, Tokio


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

 

 

 

 

 

 

 

George Russell: "Tämä on hullua"

25.09.2021 16:50:22