Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Upeasti kirineelle Mikko Korhoselle kauden paras sijoitus: ”Oli kiva pelata tänään jopa voitosta”

25.07.2021 - 23:18:00


Mikko Korhonen sijoittui hienosti kolmanneksi Walesin Newportissa käydyssä golfin European Tourin kilpailussa. Hän päätyi Cazoo Open supported by Gareth Bale -turnauksessa lopputulokseen 269 (-15), ja jäi lyönnin päähän uusintaan lähteneistä Espanjan Nacho Elvirasta sekä Etelä-Afrikan Justin Hardingista.

Kuusi lyöntiä johdossa olleesta Elvirasta ennen päätöspäivää ollut Korhonen esitti sunnuntaina mainiota peliä kaikilla osa-alueilla. Putteri oli erityisen lämpimänä ja toimi hyvän kirin taustalla Korhosen otettua epävarmasti pelanneen Elviran etumatkan kiinni.

Reiällä 14 (par 4) lähestymisensä melkein sisään laittanut Korhonen siirtyi jälkimmäisen kenttäpuoliskon keskivaiheilla kilpailun johtoon. Kuusi birdieä tehnyt suomalainen sortui toiseksi viimeisellä reiällä päivän kaavasta poiketen harmilliseen virheeseen laitettuaan noin metrin pituisen ja voittokamppailua ajatellen kalliiksi osoittautuneen par-putin ohi.

Korhonen jahtasi vielä yhtä onnistumista viimeisellä reiällä, mutta birdie-yritys ei aivan löytänyt oikeaan osoitteeseen.

- Hieno viikko! Oli kiva pelata tänään jopa voitosta. Kuusi lyöntiä on aika paljon ottaa kiinni ja vähän jopa yllättäen oltiinkin siinä sitten rinta rinnan, Korhonen kertoo.

- Yksi virhe oikeastaan tänään, 17. reiän lyhyessä par-putissa. 18:lla oli vielä lähellä mennä birdie sisään, Korhonen jatkaa.

Vaikka voitto menikin hiuksenhienosti sivu suun, oli hän hyvin tyytyväinen viikon antiin.

- Eipä siinä, hienoa olla voittotaistelussa, ja viikko oli kaiken kaikkiaan hieno, Korhonen totesi.

Kyseessä oli Korhosen kauden paras sijoitus vuoden 2010 Ryder Cupista tutulla Celtic Manorin Twenty Ten -kentällä. Hän ylsi top-kolmoseen myös toukokuussa pelatussa British Mastersissa, mutta jakoi tuolloin kolmannen sijan. Hänellä on nyt koossa European Tourilta kymmenen top 3 -sijoitusta. Näistä kirkkaimmat saavutukset ovat Itävallan ja Kiinan turnausten voitot vuosilta 2018 ja 2019.

Toinen jatkokierroksilla pelannut suomalainen, Tapio Pulkkanen (-5) esitti takaysillä rajuja otteita käyttäen sisääntuloon vain 28 lyöntiä. Kierrostulokseksi kertyi Korhosen tavoin 66 lyöntiä, ja hän nousi jakamaan 25. sijaa.

Cazoo Openin voiton vei lopulta Nacho Elvira ensimmäisellä uusintareiällä tekemällään parilla. Voitto oli Elviralle ensimmäinen European Tourilla.

European Tourin Race to Dubai -rankingissa 44:nneksi noussut Mikko Korhonen pelaa seuraavan turnauksensa 12. elokuuta Englannissa London Golf Clubilla alkavassa Cazoo Classicissa.

Lähde: Mikko Korhosen tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

 

 

 

 

 

 

 

 

George Russell: "Tämä on hullua"

25.09.2021 16:50:22