Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Suomi suli lopussa, mutta nousi voittoon Tshekistä

15.10.2021 - 18:27:00


Salibandyn Suomen U19-naiset aloittivat EuroFloorball Tour -turnauksensa Lempäälässä kaatamalla Tshekin rangaistuslaukauksilla 3-2. Runsaat viisi minuuttia ennen täyttä aikaa Suomi johti ottelua 2-0, mutta lopun kaksi jäähyä maksoivat kaksi vastustajan ylivoimamaalia.

Eerika Koski napautti avauserässä Suomen johtoon Emilia Kurpan laukauksen kakkospallosta, ja myös Suomen toinen osuma syntyi toisessa erässä aivan maalin edestä. Miisa Turunen syötti maalin takaa, ja Alma Laitila napautti eron kahteen.

Aivan loppuun saakka ei etumatka kestänyt, kun ensin Olivia Pietilä ja sitten Natalia Pitkäkangas komennettiin jäähypenkille. Ensimmäisestä jäähystä nosti Michaela Mechlova etuyläkulmaan kavennuksen, ja toisesta kiskaisi Vendula Maroszova vain 37 sekuntia ennen loppusummeria tasoituksen.

Rangaistuslaukauskisassa riitti ratkaisuun kaksi paria, kun ensin Alma Laitila ja sitten Miisa Turunen viimeistelivät varmasti, ja Suomen maalissa Edit Rautakoski piti verkkonsa puhtaana.

– Ihan ok aloitus oli kansainvälisiin peleihin uudelta ryhmältä. Hetkittäin saatiin näkymään niitä asioita, joita lyhyen valmistautumisen aikana on ehditty käymään läpi, Suomen päävalmentaja Jani Lipsanen mietti.

– Yhtään viisi vastaan viisi -maalia ei mennyt. Paikkojen valossa Tshekki olisi voinut jonkun tehdäkin, mutta maalivahti pelasi meillä hienon pelin. Avauspelaamisessa saatiin palloa laadukkaaseen peliasentoon hetkittäin ja synnytettyä mahdollisuuksia järkeville jatkumoille. Vähän ehkä survottiin palloa, mutta nouseva käyrä näkyi siinäkin. Varmasti osa hiukan jännittikin ja niin kuuluukin tehdä. Toki Miisa Turunen totesi, että hän ei osaa jännittää. Ei valmista, mutta rohkaiseva alku. Tästä on hyvä jatkaa pelin työstöä, Lipsanen tiivisti.

Lähde: Salibandyliitto
Kuva: Ville Vuorinen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!