Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Ruotsin nuoret kyykyttivät Suomea

17.10.2021 - 17:45:00


Salibandyn Suomen U19-naisten EuroFloorball Tour -turnaus päättyi kolmossijaan Tshekin ja Ruotsin jälkeen, kun Ruotsi oli päätöspelissä parempi maalein 9-4. Suomi löi Tshekin rangaistuslaukauksilla ja hävisi samalla reseptillä Sveitsille.

Tänään laukoi ottelun avausmaalin Suomen Olivia Pietilä, mutta Ruotsi karkasi jo avauserässä johtoon, jonka piti loppuun saakka. Kaksikko Miisa Turunen – Suvi Hämäläinen rakensi toiseen erään kaksi kavennusta kun ensin keskelle leikannut Turunen yllätti maalivahdon kääntölaukauksella ja sitten Hämäläinen kosketti takatolpalta Turusen syötön verkkoon poikkisahauksen päätteeksi. Valitettavasti Ruotsi pääsi aina Suomen kavennuksen jälkeen iskemään helpohkosti vastaan ja kuittasi kotijoukkueen onnistumiset silmiinpistävän määrätietoisilla viimeistelyillä. Emilia Pietilä nostatti vielä kolmannen erän alkuun Suomen toiveita 4–6-kavennuksella, mutta viidettä osumaa ei tänään syntynyt edes ilman maalivahtia myllyttämällä, ja Ruotsi ehti rumistella lukemia vielä kolmesti.

Suomen nuorten saldona EFT-tapahtumasta oli kaksi tappiota ja yksi voitto rangaistuslaukauksilla eli kolmossija. Voiton korjasi yllättäen Tshekki, Ruotsi puristi päivän voitolla toiseksi ennen Suomea. Sveitsi jäi jumboksi.

– Kasimiinus tai seiskapuoli antaisin arvosanaksi projektin startille, muotoili päävalmentaja Jani Lipsanen.

– Hyvää oli, että saatiin luotua riittävästi maalipaikkoja hitaissa lähdöissä. Missä ei oltu hyviä, olivat suoraviivaisuus, röyhkeys, vastahyökkäykset ja niiden puolustaminen. Hyviä hetkiä oli, mutta kahteen ekaan peliin luultiin, että asioita tapahtuu vain syöttelemällä. Tänään meidät pakotettiin liikkeeseen ja ahtaisiin tiloihin.

– Tärkeää oli, että päästiin pelaamaan päävastustajia vastaan, nähtiin, minkälaista ikäryhmää sieltä on tulossa ja mitä ovat miettineet pelaamiseensa. Seuraavaksi mietitään, minkälaisia painotuksia tarvitaan suhteessa omaan projektiimme.

– Harmittaa, että päätöspelissä meiltä syötiin pelihuumoria pois. Toisaalta tuli hyvää oppia tuomarilinjasta ja kamppailupelaamisesta. Nyt ne konkretisoituivat monelle ensimmäistä kertaa, kun kotimaan sarjoja ovat pääasiassa pelanneet.

Lähde: Salibandyliitto
Kuva: Ville Vuorinen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!