Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Suomen nuoret upeaan turnausvoittoon Tshekissä

17.10.2021 - 19:25:00


Salibandyn Suomen U19-miehet voittivat oman EuroFloorball Tour -turnauksensa Tshekin Plzenissä puhtaalla pelillä, kun isäntämaa kaatui viikonlopun huipennuksessa 6-4.

Suomi rakensi ratkaisevan etumatkan jo avauserässä, jossa Väinö Mertaniemi pommitti kaukaa etukulmaan 0-1, puolittaiseen läpiajoon karannut Juuso Ahola uitti vielä päätyviivan takaa etutolpan ja maalivahdin välistä 0-2 ja Leevi Rantala linkosi takayläkulmaan 0-3. Benjamin Tenhosen ja Daniel Tenhosen toisen erän alun give and go -ydistelmän jälkeen Tshekki hiipi jo lukemiin 2-4, mutta Leevi Rantala laukoi perään päivän toisen maalinsa ja Tiitus Salokangas vielä päätöserään Suomen kuudennen. Adam Gattnar nosti isännät viisi minuuttia ennen täyttä aikaa vielä kahden maalin päähän, mutta todellista uhkaa Suomen voitolle ei Tshekki enää onnistunut luomaan.

– Aika meidän kontrollissa mentiin, Suomen päävalmentaja Jarmo Härmä tiivisti.

– Kahteen ekaan peliin saatiin vaikeat startit mutta nyt vedettiin voimalla kajautetusta Maamme-laulusta asti kunnolla ja satiin hyvä startti myös maalien muodossa. Hallittiin peliä, pelattiin hyvää salibandya ja olen ylpeä jätkistä, päävalmentaja kiitti.

Tämä oli 2003 syntyneille viimeinen U19-tapahtuma, ja työ jatkuu 2004 ja myöhemmin syntyneiden kanssa kohti seuraavaa MM-turnausta.

– Nollanelosilta nousujohteinen turnaus, ja tänään varsinkin sieltä löytyi isoja johtajia ja vastuunkantajia. Meillä on pelitaitoa tulevissakin ikäluokissa, ja seuroissa on tehty hyvää duunia. Pelitaito edellä mennään edelleen, ja nyt on edessä ison pelaajajoukon kartoittaminen. Nyt poistuville nollakolmosille iso kiitos, he jättävät hienon perinnön. MM-joukkueen ulkopuolelle jäi monia hienoja pelaajia ja myös sellaisia, jotka eivät olleet nyt täällä. He alkavat nyt ponnistella U23-maajoukkuetta kohti, ja sieltä tulee liigaan ja Divariin hienoja pelaajia.

Lähde: Salibandyliitto
Kuva: Ville Vuorinen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!