Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Brutaali selkäsauna! Ruotsin naiset kyykyttivät Suomea – "Me vähän alistuttiin"

17.10.2021 - 20:29:00


Suomen naisten salibandymaajoukkue jäi Lempäälän EuroFloorball Tour -turnauksessa kakkoseksi taivuttuaan sunnuntain päätösottelussa Ruotsille murskaluvuin 2-10. T?ekki oli kolmas ja Sveitsi neljäs.

Suomi sinnitteli avauserän My Kippilän tasoitusmaalilla lukemiin 1-1, ja vielä runsaat neljä minuuttia ennen toisen erän päätössummeria Veera Kauppi kurotti kakkospallosta 2–3-kavennuksen. Sitten alkoi kuitenkin jyrkkä alamäki, kun Ellen Rasmussen, tänään ensimmäisenä pelaajana sataan maaottelumaaliin yltänyt Emelie Wibron sekä uudelleen Rasmussen ehtivät takoa taukotilanteeksi peräti 2-6.

Suomi vaihtoi päätöserään maalille Krista Niemisen tilalle Tiltu Siltasen ja muokkaili kokoonpanoaan, mutta pelin suuntaa muutokset eivät enää kääntäneet. Ruotsi pilkkoi Suomen puolustuksen vielä neljästi ja kirjautti lajihistorian yhdeksännet kaksinumeroiset voittolukemansa Suomen naisia vastaan.

Suomi löi perjantaina T?ekin 6-3 ja taipui lauantaina rangaistuslaukauksilla Sveitsille 4-5. Naisten MM-turnaus alkaa Uppsalassa 40 päivän kuluttua, ja valmennuksella on seuraavaksi edessä kisajoukkueen valinta.

– Tuloksellisesti aikamoinen pettymys. Kyllä me lähdettiin kolmea voittoa hakemaan. Toki viimeisessä tapahtumassa ennen MM-kisoja tavoitteena oli muutakin kuin turnausvoitto. Kokeilla niin pelaajia kuin taktiikoita. Tämän päivän otteisiin ei olla tyytyväisiä ja etenkään miksi peli ikään kuin ryöpsähti tuolla lailla, summasi päävalmentaja Lasse Kurronen tänään kentällä nähtyä.

– Oltiin ihan hyvin pelillä, mutta Ruotsi sai momentumin ja me vähän alistuttiin.

Miten selvillä MM-pelaajavalinnat ovat? Aikaa on kuutisen viikkoa turnauksen alkuun.

– Tästä lähdetään vielä tänään Helsinkiin ensi yöksi. Se on varattu pelaajapohdintoihin ja ynnätään samalla tämä turnaus. MM-joukkue ei missään nimessä ole vielä selvillä. Videoita kelataan ja roolituksia pohditaan. Kova savotta on ja hankalammat valinnat kuin pari vuotta sitten, Kurronen vakuutteli.

Ruotsi voitti turnauksen puhtaalla pelillä, Suomi tuli toiseksi, T?ekki kolmanneksi ja Sveitsi jätettiin peränpitäjäksi.

Lähde: Salibandyliitto
Kuva: Ville Vuorinen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!