Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Suomen salibandymiehet pettyivät – "Paljon kysymyksiä tämä vielä jätti"

17.10.2021 - 22:25:00


Suomen miesten salibandymaajoukkueen EuroFloorball Tour -turnaus Tshekin Plzenissä päättyi 4–5-tappioon isäntämaalle rangaistuslaukauskisan jälkeen. Vielä runsaat kolme minuuttia ennen peliajan loppua Suomi oli johtanut ottelua kahdella maalilla.

Eemeli Salinin ja Oskari Heikkilän Suomelle laukoma nopea kahden maalin johto suli Tshekin avauserän loppuun viidellä kolmella vastaan laukomaan kavennukseen ja toisen erän tasoitukseen. Justus Kainulaisen ylivoimaosuma ja Sami Johanssonin kolmannen erän yläkulmasijoitus siirsivät Suomen uudelleen kaksi maalia edelle, mutta loppuun asti sekään ei kantanut.

Tshekin Filip Forman kavensi runsaat kolme minuuttia ennen täyttä aikaa Suomen huonon avaussyötön jälkeen, ja puolitoista minuuttia ennen täyttä aikaa Ondrej Nemecek kiskaisi kuudella viittä vastaan tasoituksen ohi maskissa olleen Joonas Kaltiaisen. Suomella oli vielä loppusekunneilla kaksi hyvää ratkaisupaikkaa, mutta Lukas Bauer Tshekin maalissa ehti eteen.

Rangaistuslaukauskisa ratkesi seitsemännessä parissa, kun Filip Forman onnistui maalinteossa mutta Rasmus Kainulainen ei.

Suomi sijoittui turnauksessa Ruotsin ja Tshekin jälkeen kolmanneksi.

– Siellä oli jo paljon hyvää, Suomen päävalmentaja Petteri Nykky pohti pelin päätyttyä.

– Ekassa erässä pysyttiin hyvin 16 minuuttia, sitten taas ote herpaantui, otettiin muutama jäähy ja kaveri pääsi rokottamaan ja syömään meidän energiat alas. Viimoisessakin erässä oli paljon paikkoja ja johtoasema 4-2 mutta nukuttiin vähän vaparissa kun oli ensin menetetty pallo ja sitten viimeinen viivasta risukasan läpi. Mutta Tshekki pelasi hyvin, siellä ovat pojat tehneet hienoa työtä. Paljon kysymyksiä tämä vielä jätti. Kohta pitäisi leipoa joukkuetta kasaan, ja analysoidaan ensin pelit ihan rauhassa, Nykky mietti.

– Ehkä tänään kurinalaisuus oli pitkälle parempaa kuin aikaisemmin mutta onhan pelissä vielä paljon kehitettävää. Valmennuksen kanssa pohditaan, kuka pystyy pelaamaan ja puolustamaan sillä tavoin kuin meidän identiteetti kuitenkin perustuu siihen, että pitää pystyä puolustamaan hyvin.

Lähde: Salibandyliitto
Kuva: Ville Vuorinen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!