Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Suomalaisseuralle iso haaste Mestarien liigassa

19.10.2021 - 10:10:00


Ford Levoranta Sastamala (VaLePa) kurkottaminen kohti miesten lentopallon Mestarien liigan lohkovaihetta jatkuu isolla haasteella tällä ja seuraavalla viikolla. Haasteen nimi on Sport Lisboa e Benfica, Portugalin suurseura ja maan hallitseva mestari. Sport Hall Benficassa Lissabonissa pelataan ensimmäinen osa torstaina kello 22 Suomen aikaa. Kahden ottelun yhteenlasketut sarjapisteet ratkaisevat jatkajan.

Toinen osaottelu pelataan Sastamalassa ensi viikon keskiviikkona 27.10. kello 18.30.

Benfican suomalaisittain mielenkiintoisin hahmo on luonnollisesti Veljestenkin hakkurina EM-kisoissa nähty, viime kaudella vielä VaLePassa pelannut Aaro Nikula.

Otteluparin voittaja pelaa 3. kierroksella Mestarien liigan lohkovaiheen paikasta voittajaa vastaan parista CEZ Karlovarsko (Tsekki) - Mladost Zagreb (Kroatia). Lohkovaiheessa tämän kaavion osan voittajaa odottavat Tuomas Sammelvuon valmentama venäläinen Zenit Pietari, saksalainen Berlin Recycling Volley sekä serbialainen Vojvodina Novi Sad.

Otteluparin häviäjä siirtyy pelaamaan CEV Cupiin, jossa vastaan asettuu käytännössä maailman tämän hetken nimekkäin seurajoukkue, italialainen Modena. Modenan riveissä pelaavat mm. Bruno, Nimir Abdel-Aziz, Earvin N´Gappeth ja Leal.

Yhdeksänkertainen, ja myös hallitseva, Portugalin mestari on parhaimmillaan menestynyt Eurocupeissa kausilla 2014-2016, joilloin se oli 2015 hopealla ja edellisenä vuonna välierissä. Viime kaudella sen tie katkesi ennen kahdeksan parhaan vaihetta Challenge Cupissa.

Benfica voitti nyt Mestarien liigan avauskierroksella virolaisen Bigbank Tartun kaksi kertaa erin 3-1.

Benfica avasi kauden voittamalla tiukan taistelun jälkeen maan Supercupin. Kotimaan liigassa se on pelannut kolme ottelua, joista ensimmäisen se voitti murskaavasti, toisessa Fonte Bastardon 3-2 ja kolmannessa viikonloppuna Espinhon 3-0.

Päävalmentaja Janne Kangaskokon ajatukset vastustajasta:

- Vastassa on rutinoitunut joukkue, joka on pelannut pitkään yhdessä. Joukkue koostuu kokeneista pelaajista ja he pelaavat erittäin vähillä virheillä. Joukkueessa on myös laajuutta. Jokaiselle pelipaikalle on laittaa lähes samantasoinen pelaaja vaihtopenkiltä. Kokeneen joukkueen peli on tasaista ja rauhallista ja meidän on pystyttävä pitämään oma tasomme vastaanotossa ja hyökkäyksessä läpi ottelun. Voittaaksemme meidän täytyy jälleen onnistua torjunta puolustus pelissä kuten teimme Apeldoornia vastaan.

Lähde: Lentopalloliitto


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!