FIA myönsi nyt ensi kertaa suoraan: Michael Masin asema on uhattuna

28.01.2022 - 17:10:00


Autoliitto FIA on nyt ensi kertaa myöntänyt, että formula ykkösten kilpailujohtaja Michael Masin asema on ensi kaudeksi uhattuna.

Masi joutui viime kauden lopulla ison kohun silmään, kun hän teki joukon kyseenalaisia päätöksiä kilpailujohtajana.

Ensin kauden toiseksi viimeisessä kisassa hän kävi avointa kauppaa tiimien kanssa rangaistuksista ja kauden viimeisessä kisassa hän teki joukon päätöksiä, jotka auttoivat Red Bullin Max Verstappenin maailmanmestaruuteen.

Masin päätöksellä turva-auto otettiin viimeiselle kierrokselle sisään ja sitä ennen hän oli päättänyt jo laskea Lewis Hamiltonin ja Max Verstappenin välissä olleet autot ohittamaan turva-auton. Tästä kaikesta seurasi se, että Verstappen pääsi iskemään suoraan Hamiltoniin kiinni ja ohitti hänet viimeisellä kierroksella.

Kulisseissa on huhuttu, että F1-talli Mercedes on vaatinut Masin erottamista ja nyt FIA toteaa, että Masin kenkiminen pois todella on mahdollista.

- Masi on tehnyt monella tapaa loistavaa työtä ja olemme sen hänelle kertoneet, FIA:n Peter Bayer sanoi BBC:n mukaan.

- Mutta on olemassa myös mahdollisuus, että meille tulee uusi kilpailujohtaja, Bayer myönsi.

- Kilpailujohtajalla on ollut monta roolia. Hän on ollut urheilujohtaja, turvallisuus sekä ratavaltuutettu. Se on yksinkertaisesti vähän liikaa. Nämä roolit jaetaan monen ihmisen kesken, joka vähentäisi kilpailujohtajan taakkaa, Bayer selvitti.

Teksti: Ville Hirvonen

Lue myös:   F1-mestarin palkka nostettiin tapetille: ”Alkaa olla jo äärirajoilla”

Lue myös:   Valtteri Bottas latasi suoran mielipiteen - "Menemme nyt aika rajoilla"


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport