F1-mestarilta suorat sanat Lewis Hamiltonista: ”Lopullinen vallanvaihto”

11.05.2022 - 10:43:00


Mercedeksen George Russell päätyi viidenneksi ja samalla yhden pykälän tallikaverinsa Lewis Hamiltonin edellä sunnuntaina ajetussa Miamin F1-kisassa. Vuoden 1997 maailmanmestari Jacques Villeneuve näkee Miamin GP:n merkinneen lopullista vallanvaihtoa Mercedeksellä.

- Uskon, että olemme nyt nähneet sen lopullisen vallanvaihdon Mercedeksellä. George Russell ajaa ”aallolla” ja Lewis Hamilton yrittää olla hukkamatta, Villeneuve muotoilee Formule1.nl-sivuston kolumnissaan.

Villeneuve tietää tarkalleen Hamiltonin tuskan ajokelvottamaksi haukutun Mersun puikoissa, mutta muistaa samalla, että Russell on tehnyt tästä huolimatta kelpo tulosta koko alkukauden ajan.

- Hänen (Hamilton) olisi nyt ajettava samalla tavoin, kun hän teki kahtena ensimmäisenä vuotena Formula 1:ssä. Russell tekee sitä nyt ja se kannattaa.

- Mestarin onni näyttää hylänneen Lewisin. Hänellä ei ole vauhtia ja mikään ei mene hänen suunnitelmiensa mukaan. Hän tietää, mitä on tehtävä, joten katsotaan nyt, onko hänellä vielä energiaa siihen.

Villeneuve on vakuuttunut siitä, että mestaruuden menettäminen viime kauden skandaalinkäryisessä päätöskisassa Red Bullin Max Verstappenilla on jättänyt Hamiltoniin parantumattomat henkiset haavat. Myös sillä on vaikutuksensa meneillään olevaan kauteen.

- Uskon, että mestaruuden menettäminen oli hänellä raskas taakka, jota hän kantoi koko talven ajan. Hän oli katkera ja hän koki itsensä ryöstetyksi. Mutta Maxin nykyisestä tavasta ajaa voit nähdä, että hän ei ryöstänyt mestaruutta. Hän ansaitsee olla mestari, Villeneuve paaluttaa.

Lue myös: Red Bull-pomo Christian Horner latasi kovan ennustuksen - tällaisen mestarin F1-sarja tulevaisuudessa vielä saa


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport