MotoGP-legendan pojan unelmasta tulee totta - F1-auton rattiin Losailissa

14.05.2022 - 23:54:00


Ratamoottoripyöräilyn kuninkuusluokassa viisi maailmanmestaruutta saavuttaneen australialaisen MotoGP-legenda Mick Doohanin poika Jack pääsee toteuttamaan unelmansa sunnuntaina Losailin aavikkoradalla Qatarissa. Jack Doohan, 19, saa silloin ensimmäiset maistiaiset F1-autosta.

Jack Doohanin odotettiin seuraavan isänsä jälkiä kaksipyöräisten kuninkuusluokkaan, mutta toisin kävi. Hän tähtää tosissaan nelipyöräisten vastaavaan.

Doohan on siltä osin ponnisteluissaan jo varsin pitkällä. Hän kilpailee F2-sarjassa ja lukeutuu Alpinen kuljettajaohjelmaan yhdessä maanmiehensä ja F1-sarjan kenties yhden kirkkaimman tulevaisuuden lupauksen Oscar Piastrin kanssa.

Formula ykkösiin ensi kaudella suurella todennäköisyydellä nouseva Piastri testasi Alpinea Losailissa keskiviikkona ja torstaina. Sunnuntaina on siis Doohanin vuoro. Hän kiertää rataa Alpinen viime kauden A521-autolla.

- Olen superinnoissani päästessäni ajamaan ensimmäisen kerran F1-autoa. Tämä on se hetki, jota olen rakentanut karting-ajoista lähtien. Tiedän, että nämä mahdollisuudet ovat erittäin etuoikeutettuja, Doohan kommentoi Racefans-sivustolla.

- Tunnen olevani ehdottomasti valmis tähän haasteeseen. Pyrin kehittämään itseäni päivän aikana, nautin siitä samalla ja toivottavasti opin niin paljon kuin mahdollista työskentelystä tiimin kanssa, Doohan jatkaa.

Lue myös: Valtteri Bottakselta kysyttiin hänen karting-aikojensa kovimmasta suomalaiskuljettajasta - yksi nimi nousi yli muiden: ”Hän oli hämmästyttävä”

Lue myös: Valtteri Bottaksella yhä hurjat tienestit


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

  

 

 

 

 


 

 

 

 

NBA:n mestari vaihtuu

16.05.2022 4:05:14