Tästä se taas lähtee - Teemu Asunmaalla on selkeä tavoite SM-rallin kesäkauden avauksessa

11.05.2022 - 12:25:00


Rallin SM-sarjan kesäkausi käynnistyy perjantaina Turun seudulla. Teemu Asunmaa lähtee latautuneena hakemaan kauden toista voittoaan SM Mad-Croc Länsirannikon Rallista.

Asunmaa, 34, lähtee reitille numerolla 3. Hänen kartanlukijanaan toimii Ville Mannisenmäki, 26.

- Kesäkauden avaukseen on aina mukava lähteä. Meillä on hyviä muistoja Länsirannikon Rallista, ja sinne on kiva lähteä. Voittoa totta kai tavoitellaan, Asunmaa kommentoi tiedotteessaan.

Kaksipäiväisen kilpailun erikoisuutena ovat perjantaina täysin asfaltilla ajettavat erikoiskokeet. Suomen rallien erikoiskokeet ovat perinteisesti olleet soravoittoisia, mutta Asunmaa ei ota paineita kestopäällysteestä.

- Perjantain erikoiskokeet ovat samoja kuin viime vuonna, toki tänä vuonna ajetaan yksi pätkä vähemmän. Viimeksi piti miettiä, miten auton säätöjä tarvitsee muuttaa, mutta täksi vuodeksi nämä asiat ovat kunnossa.

SM-sarjan talven ja kesän osakilpailuiden välillä oli pitkä kilpailutauko. Asunmaa haki tuntumaa edeltävänä viikonloppuna Rengas Turku -rallista sijoittuen testikilpailussa toiseksi.

- Ajettiin hyvää treeniä eikä tuijoteltu tuloksia erityisemmin. Pari pätkää tuli hyvin kilpailun aikana. Ajettiin rallia edeltävänä perjantaina testiä ja pystyttiin kilpailun aikana varmistamaan, että säädöt toimivat. Käytiin myös ottamassa tuntumaa Paimion ajoharjoitteluradalla asfalttiajoon pitkästä aikaa.

Kilpailu sisältää yhteensä yhdeksän erikoiskoetta ja 105,64 erikoiskoekilometriä. Ensimmäinen erikoiskoe käynnistyy perjantaina klo 20.38. Kilpailu päättyy lauantaina maaliin Kupittaanpuistossa klo 17.54.

Lähde: Tiedote. Kuva: Hannu Rainamo

Lue myös: F1-mestarilta suorat sanat Lewis Hamiltonista: ”Lopullinen vallanvaihto”


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

  

 

 

 

 


 

 

 

 

 

NBA:n mestari vaihtuu

16.05.2022 4:05:14