palkki

Rallin SM-kesäkausi jyrähti käyntiin - Mikko Heikkilä vakuuttavassa asfalttivauhdissa

13.05.2022 - 23:33:00

uutiskuva

Rallin SM-sarjan kesäkausi starttasi perjantaina Turun seudulla. Kauden neljäs osakilpailu, SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, käynnistyi kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella. Avauspäivä ajettiin asfaltilla, jotka hallitsi parhaiten SM1-luokan Mikko Heikkilä.

Heikkilä ajoi illan molemmille erikoiskokeille pohja-ajat ja johtaa kilpailua kahden sekunnin turvin ennen sarjajohtaja Emil Lindholmia.

- Ihan hyvin lähti ralli käyntiin. Ykkönen tuntui todella hyvältä, kakkosella yritin liikaa ja puski monessa paikassa, mutta ilmeisesti sekin meni hyvin kun sinnekin tuli pohjat, Heikkilä kertoi illan toisen erikoiskokeen jälkeen.

Kolmantena avauspäivän jälkeen on Teemu Asunmaa, joka kärsi rengasrikon illan toisella pikataipaleella. Eroa ei kuitenkaan kärkeen kertynyt kuin vaivaiset 3,2 sekuntia. Sarjan kakkospaikkaa hallussaan pitävä Viron Egon Kaur on neljäntenä, vajaan viisi sekuntia kärkimies Heikkilästä.

SM2-luokassa väkevimmin aloitti hallitseva mestari Ville Hautamäki. Hautamäki avasi illan pohja-ajalla ja on kärjessä 1,3 sekunnin turvin ennen Jaakko Laviota.

- Ykkönen tuli hyvin, toisella mentiin täysin ilman etujarruja ja osuttiin varmaan erikoiskokeen ainoaan kiveen, mutta täällä ollaan, Hautamäki kertasi.

Kolmen parhaimmiston täydentää Arttu Lähdeniemi ennen luokkajohtaja Miikka Vuokilaa.

Roope Korhonen ja Lauri Joona jatkoivat siitä mihin talvikaudella jäivät. Kaksikolla on eroa avauspäivän jälkeen vaivaiset 1,6 sekuntia, Korhosen eduksi.

- Vähän rupesi tällä toisella luistamaan, mutta hauskaahan tämä on, Korhonen kertoi.

SM4-luokassa kovinta vauhtia avauspäivänä piti huikeaan lentoon asfaltilla äitynyt Niko Patajoki. Eroa toisena tulevaan luokkajohtaja Kristian Niemiseen on kuitenkin vaivainen sekunnin kymmenys.

- Haastava päivä, mutta kärjessä ollaan. Ei se huomenna ainakaan helpommaksi muutu, kun mennään soralle, Patajoki mietti.

Luokassa kolmannelle sijalla avauspäivän jälkeen on debyyttikauttaan rallissa ajava Jesse Kallio.

V1600-autojen SM5-luokassa Jere Pensas avasi päivän luokkajohdossa. Pensas nautti asfalttiajosta ja repäisi kahdella erikoiskokeella eron reiluun 10 sekuntiin ennen Miko Kiminkiä.

- Kyllä ne hyvin meni, mukavaa oli ajaa asfaltilla. Saisi olla sitä vaikka koko kisa, Pensas fiilisteli. Luokkajohtaja Leevi Lassila on kolmantena 13,6 sekuntia johtavaa Pensasta perässä.

Ralli jatkuu lauantaina, kun luvassa on vielä seitsemän erikoiskoetta ja 88 erikoiskoekilometriä ennen Kupittaanpuistossa klo 17.54 alkavia maalijuhlallisuuksia.

Lähde: Tiedote. Kuva: Loudlife Media / AKK

Lue myös: Toimittaja joutui pyytämään julkisesti anteeksi F1-kuskilta - väitti tämän saaneen potkut

Lue myös: Raju vastarinta uutta F1-tallia kohtaan kuumentaa tunteita: ”P*rseestä!”


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 


uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva