palkki

Ott Tänak MM-rallin kuumista olosuhteista: "Meidän osamme on vain kärsiä"

23.06.2022 - 7:30:00

uutiskuva

Rallin MM-sarjan kauden kuudes osakilpailu ajetaan juhannuksena Keniassa. Legendaarinen Safari-ralli palasi WRC-sarjan ohjelmaan pitkän tauon jälkeen viime vuonna.

Safari-ralliin lähdettäessä kolme alkuvuoden ralleista nimiinsä vienyt Toyotan Kalle Rovanperä on WRC-sarjassa selkeässä johdossa lähimpinä takaa-ajajinaan Hyundai-kaksikko Thierry Neuville ja edellisen osakilpailun Sardiniassa nimiinsä vienyt Ott Tänak.

Tänak kertoi tunnelmistaan ja odotuksistaan Safar-rallin alla Betsafe.ee -sivuston eksklusiivihaastattelussa ja myöntää, että Rovanperän etumatkan tavoittaminen vaikuttaa juuri nyt hankalalta.

Kenties yksi eksoottisimmista osakilpailuista WRC-sarjassa on edessä – Safari-ralli. Ralli palasi WRC-sarjaan viime vuonna pitkän tauon jälkeen. Selviydyit kolmanneksi siellä vuosi sitten - mitä tärkeää tietoa ja kokemusta otat mukaasi tämän vuoden ralliin?

- Tämä on hyvin omanlaisensa kilpailu. Safari ei ole sellainen seikkailu kuin se oli 20 vuotta sitten, mutta siellä on erikoiskokeita, joilla autosta täytyy pitää huolta. Samalla kuitenkin suurin osa pätkistä on niin hyvässä kunnossa, että ne voi ajaa likimain täysillä ja viime vuoden jälkeen on selvästi paremmin selvillä siitä mitä siellä odottaa.

Parinkymmenen vuoden takaiseen verrattuna Safari-ralli on muuttunut paljon nykyaikaisemmaksi, mutta mitkä ovat ne suurimmat asiat, jotka tekevät tästä rallista niin erilaisen verrattuna muihin ralleihin WRC-kalenterissa?

- Suurimmalta osin pätkät ovat hiekalla, ei niinkään hiekkateillä kuten Euroopassa. On hyvin teknisiä pätkiä pensaiden ja puiden keskellä ja ne kulkevat monesti laidunruoholla. Silmä tahtoo vaatia vähän totuttelua alussa, ettei eksy.

Millaista tietoa on ennakkoon – miten paljon tämän vuoden Safari-ralli eroaa viimevuotisesta? Onko jotain kokonaan uutta edessä pikataipaleitten, sääolosuhteiden tai jonkun muun osalta?

- Suurin osa pätkistä on samoja, osa on hiukan uusittu ja osa ajetaan toiseen suuntaan. Muutama erikoiskoe on myös kokonaan uusia, emmekä niitä vielä tunne. Sää voi olla kuten normaali Viron kesäsää, mutta sen näemme sitten vasta rallin aikana.

Ajat Keniassa varmasti hyvillä tuntemuksilla voitettuasi Sardiniassa ensimmäisen rallisi tällä kaudella. Miten paljon niistä auton säädöistä ja muutoksista, jotka toivat menestystä Sardiniassa voidaan ottaa mukaan Safari-ralliin ja muihin soraralleihin?

- Safari-ralli on autoille aika äärirajoilla ajamista ja auto säädetään aika korkeaksi, mitä emme tee muualla. Samaan aikaan se on ralli, jossa pahimpia paikkoja eivät ole mutkat, vaan ennemmin hiekassa olevat kuopat ja irtokivet – se joka ottaa enemmän riskejä ja selviää vähemmillä murheilla saa myös etua aikaa myöten. Seuraavat rallit Virossa ja Suomessa ovat sitten taas ihan eri maailma ja sorakausi alkaa niissä jälleen.

Sinulle ja Martinille (kartanlukija Järveoja) kauden ensimmäinen voitettu ralli (ja ensimmäinen voitto yli vuoteen!) varmasti toi palsamia haavoihin. Onko vuoden ensimmäinen voitettu ralli vaikuttanut tunnelmaan tallin sisällä?

- Talille voitto oli ehdottomasti tärkeä ajatellen tunnelmaa sitä ennen. Positiivinen energia tuo meille vahvuutta ja vaikka me emme ole tyytyväisiä tilanteeseemme, saimme siitä uskoa painaa eteenpäin vielä vahvemmin.

Aiemmin tänä vuonna olet ollut aika varovainen ja vaatimaton asettaessasi tavoitteita ennen ralleja. Nostatko nyt tavoitteita voitettuasi Sardiniassa? Millaiseen lopputulokseen olisit tyytyväinen Keniassa?

- Mielestäni en ole milloinkaan ollut vaatimaton, vaan enemminkin realistinen tiimimme tilanteen suhteen. Keniassa on tavoitteena saada ainakin palkintopallipisteitä.

Kuljettajia ja kartanlukijoita vaivaava kuumuus on edelleen polttava aihe WRC:ssa. Keniassa korkeat lämpötilat voivat olla poikkeuksellisen vaarallisia – onko mitään toiveita, että jotain päivityksiä tai muutoksia tehtäisiin jo Safari-ralliin estämään autojen tulemisen sisältä niin kuumiksi?

- Tällä hetkellä ei ole tiedossa, että voisimme tehdä asialle jotain. Keniassa sää voi ennemminkin kuitenkin olla viileämpi ja olot eivät ehkä ole niin äärimmäiset kuin kahdessa viimeisimmässä rallissa.

Mitä voitte tiimin tai kartanlukijan kanssa juuri nyt autossa tehdä välttääksenne ohjaamon lämmön nousun korkeaksi? Millaista tekniikka, jos mitään käytätte?

- Sisälämpötila ei johdu meistä auton sisällä. Meidän osamme on vain kärsiä siitä. Ensimmäinen kuuma ralli Portugalissa oli pahin shokki. seuraava Sardiniassa oli ehkä helpompi, koska tiesimme mitä odottaa ja ihan vain asian tiedostaminen teki sen helpommaksi kestää.

Viiden osakilpailun jälkeen Kalle Rovanperän etumatkaa sinuun on 58 pistettä. Millaiseksi näet tällä hetkellä mahdollisuutesi nousta mukaan mestaruustaisteluun?

- Kaikki on niin kauan mahdollista, kun matemaattinen sauma on olemassa. Siihen päästäksemme meidän pitää kuitenkin ehdottomasti nostaa tasoamme ja pystyä tasaisempiin suorituksiin, jos aiomme kilpailla Rovanperän ja Toyotan kanssa.

Safari-ralli on jälleen yksi niistä osakilpailuista, joissa muiden kärkikuljettajien lisäksi rallin historian suurnimet Sebastien Loeb ja Sebastien Ogier ovat mukana startissa. Tekeekö näiden miesten mukanaolo tunnelman ralleissa tänä vuonna jotenkin erityisemmäksi?

- Kumpikin on edelleen erittäin vahva kuljettaja ja ajavat nopeilla autoilla eli mukana on kaksi vahvaa kilpailijaa ja se ilman muuta muuttaa kisan kokonaiskuvaa.

Lähde: Betsson Group

Lue myös: Kalle Rovanperän vauhti kohdillaan Safari-rallin testierikoiskokeella

Lue myös: Kalle Rovanperä povaa Kenian kisasta vaikeaa - "Täytyy olla kärsivällinen"


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva