palkki

Emil Lindholm taistelee mestaruudesta Japanin MM-rallissa - Heikki Kovalainen lisää kisan mielenkiintoa

8.11.2022 - 13:09:00

uutiskuva

Toksport WRT:n Skodalla kilpaileva Emil Lindholm starttaa kauden viimeiseen rallin MM-osakilpailuun Japanissa alle 30-vuotiaiden kuljettajien WRC2 Junior-luokan mestarina.

Lindholmin ja Reeta Hämäläisen tavoitteena on voittaa WRC2-luokan mestaruus, johon suomalaiskaksikolta vaaditaan tulos luokassa viiden nopeimman joukossa ja Puolan Kajetan Kajetanowiczin päihittäminen.

- Varmasti mielenkiintoinen ralli edessä, josta harvalla kuljettajalla on aikaisempaa kokemusta. Lähdemme kisaan MM-pisteiden ehdoilla. Tavoitteemme on ajaa lopputuloksissa viiden nopeimman joukkoon, jolloin olemme Andreaksen (Mikkelsen) edellä sekä rallin lopputuloksissa Kajetanin (Kajetanowicz) etupuolelle, joka riittää meille WRC2-luokan ykköspaikkaan, Lindholm laskee.

- Luokassamme on vähemmän autoja kuin esimerkiksi Espanjassa oli, mutta vastustajia ei koskaan saa vähätellä: kova kilpailu tulossa. Ja onhan kisassa maan tuore rallimestari Kovalaisen Heikkikin mukana, Lindholm muistuttaa.

Japanissa rallia ajetaan asfaltilla. Tulevat erikoiskokeet ovat pääosin kapeita, melko hitaita ja teknisiä asfalttiteitä.

- Aika hyväkuntoisia myös. Toki teiden pinnalla on loppusyksystä likaa ja puiden lehtiä. Ja se on aina jännittävä elementti.

Suomalaiskaksikko pääsee testaamaan autoaan torstaiaamuna rallin shakedown erikoiskokeella.

- Toki ei se (tien pinta) ole yhtä rajua ja liukasta kuin aiemmin tänä vuonna Kroatiassa. Tiimillämme (Toksport WRT) on valtava kokemus autostamme. Heillä on paljon dataa kaikenlaisista olosuhteista käytettävissä, joten oli keli rallin aikana sitten mikä tahansa niin olen varma, että tiimimme insinöörit osaavat arvioida vallitsevat olosuhteet ja he löytävät tietopankistaan Skodaamme aina hyvät säädöt.

- Tässä kohtaa haluan vielä esittää suuret kiitokset kaikille tukijoilleni siitä, että he mahdollistivat pääsymme ajamaan WRC2-luokan mestaruudesta, Lindholm muistuttaa.

Japanissa ajetaan kaikkiaan 19 erikoiskoetta (283,27 km). Kauden viimeinen MM-ralli käynnistyy torstaina yleisö-EK:lla (2,75 km) klo 10.38 Suomen aikaa. Ralli jatkuu perjantaiyönä kuudella erikoiskokeella (130,22 km) ja päivän viimeinen EK starttaa perjantaiaamuna klo 8.27 Suomen aikaa.

Ralli jatkuu lauantaiyönä seitsemällä erikoiskokeella (80,48 km) ja se päättyy sunnuntaina, jolloin ohjelmassa on vielä neljä erikoiskoetta (69,82 km). Rallin päättävä Power Stage (7,52 km) käynnistyy varhain sunnuntaiaamuna klo 7.18 Suomen aikaa.

Lähde: Tiedote. Kuva: Skoda Motorsport

Lue myös: Kalle Rovanperä pyöritteli salaperäisen vastauksen ensi kauden tiimikavereistaan


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva