palkki

Kommentti: Kalle Rovanperän kova päätös latisti suomalaisten tunnelmaa - tylsää kautta on kuitenkin turha pelätä

20.11.2023 - 16:06:00

uutiskuva

Toyotan Kalle Rovanperä pudotti melkoisen uutispommin maanantaina, kun hän ilmoitti ajavansa ensi kaudella vain puolikkaan rallin MM-sarjan.

Rovanperän ratkaisusta oli ehtinyt liikkua huhuja, mutta niihin ei juuri kukaan osannut suhtautua vakavasti.

Lopulta huhut osoittautuivat kuitenkin todeksi. Rovanperä on vasta 23-vuotias, mutta hän on ajanut rallia jo 15 vuoden ajan. Rovanperä kaipasi enemmän vapaa-aikaa.

Päätös on ymmärrettävä, ja mikä tärkeintä päätös on suomalaisen oma.

Suomalaisittain päätös tietysti latisti tunnelmaa ensi vuoden suhteen, sillä nyt MM-sarjassa ei ole yhtään koko kauden ajavaa suomalaista. Esapekka Lappi ajaa Hyundailla vain osan kisoista, kuten myös Teemu Suninen.

Moni odotti ensi kaudesta herkullista taistelua Rovanperän ja Hyundaille palaavan Ott Tänakin välillä. Kaksikko iskee kyllä kauden aikana monta kertaa yhteen, mutta mestaruustaistelu hieman lässähti Rovanperän puolittaisen ohjelman vuoksi.

Tylsää kautta on kuitenkin turha pelätä. Elfyn Evans ajaa kuitenkin Toyotalla täyden kauden ja pyrkii varmasti parantamaan vielä tästä kaudesta. Evans taisteli tällä kaudella lähes loppuun saakka mestaruudesta Rovanperän kanssa ja ensi kaudella hänen suurin kiistakumppaninsa lienee juuri Tänak. Evans ei ole Rovanperä, eikä varsinkaan suomalaisten silmissä niin mielenkiintoinen nimi, mutta yhtä kaikki hän on todella hyvä rallikuski.

Mestaruustaisteluun tulevat mukaan myös ensimmäisen täyden kauden ajava Toyotan Takamoto Katsuta ja Hyundain Thierry Neuville.

Nämä edellä mainitut neljä kuljettajaa ratkaisevat ensi kauden mestaruuden kohtalon.

Rovanperän ratkaisua on syytä kunnioittaa. Suomalainen tiesi, että hänellä olisi ensi kaudellakin mahdollisuudet mestaruuteen ja se olisi ollut jo kolmas putkeen. Suomalainen kuitenkin kuunteli mieltään ja kroppaansa ja päätti pitää kevyemmän vuoden. Tämä oli jälleen yksi osoitus siitä, miten kypsä 23-vuotias Rovanperä on ikäisekseen. Hän ei lähtenyt ahnehtimaan, vaan kuunteli itseään. Ja ehtiihän sitä vielä myöhemminkin MM-taistoon. Hattu päästä.

Teksti: Ville Hirvonen

Lue myös: Kalle Rovanperä julkaisi shokkipäätöksen - ei taistele MM-tittelistä ensi kaudella


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 

JYP kaappasi Jukureiden pelaajan

19.04.2024 12:30:46
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset