palkki

Suomalainen rallikuski toivoo Kroatian MM-rallilta jotain aivan muuta kuin viime vuonna – "En pahoittaisi mieltäni"

15.04.2024 - 18:20:00

uutiskuva

Sami Pajari ja Enni Mälkönen ovat mukana perjantaina käynnistyvässä Kroatian MM-rallissa.

Pajari ajaa Printsport Racingin Toyota GR Yaris Rally2 -autoa, jota testattiin Zagrebin kupeessa rallia edeltävänä viikonloppuna kahtena päivänä.

Ennusteet säästä vaihtelevat tiuhaan ja Adrianmeren ja sisämaan välissä reitti käy parhaimmillaan liki 1200 metrin korkeudessa, joten olosuhteita voi yhdenkin erikoiskokeen sisälle mahtua useita.

– Hyvä fiilis jäi testeistä kaikkiaan. Toki testien ajaksi osui nyt hyvinkin kesäiset olosuhteet ja jälleen kerran hieman näyttäisi, että ainakaan koko kisaa ei aivan kuivalla tiestöllä päästä ajamaan. Ennusteet kuitenkin elävät, eikä sitä sadetta niin kovasti ikävä olisi, pohtii Pajari tiedotteessa.

Viime vuonna kisassa oltiinkin jo mukana väkevämmällä Rally2-kalustolla, muutamia näyttäviä luisteluita ja ainakin yksi spinnaus osui matkaan, mutta kenties erikoisin tilanne osui tämän vuoden neljännelle pätkälle Platakiin. Yleisön viihdykkeeksi oli tehty pakollinen tynnyrin kiertäminen täyden ympyrän muodossa, auton keula kuitenkin osui tynnyriin ja siitä matkaan tarttui lopulta 10 sekunnin aikarangaistus. Lopputuloksissa Pajarin autokunta oli silloin luokan viides, 8,1 sekuntia Adrien Fourmaux’ta perässä, joten pieneen jossitteluun jäi mahdollisuus.

Tänä vuonna Pajari-Mälkönen kaksikko ei kerrytä Kroatiassa MM-pisteitä, mutta helmikuussa Ruotsin lumilla viimeksi kilpailtuaan, on kisarutiinia jo hyvä viritellä iskuun, kun kesällä kisatahti tiivistyy.

– Tämä kisa jotenkin pistää aina hanttiin, se ei halua päästää helpolla, kuten aiempina vuosina on saatu huomata ja monilla on täällä ollut omat ongelmansa vuosien aikana. En kuitenkaan pahoittaisi mieltäni jos se välillä sujuisi helpommin ainakin omalta osalta, naurahtaa Pajari.

– Reitti on pääosin tuttua aiemmilta vuosilta, joku osuus oli nyt vähän eri suuntaan.Tietysti se osaltaan helpottaa, kun muistaa jo paremmin missä alueilla on mitäkin olosuhdetta ollut aiemmin ja missä asfaltti on pitävää ja missä taas ei. Kisatunnelmaan pääsyn kanssa täällä ei ongelmaa ole, koska väkeä on aina ihan valtavasti joka paikassa, joten tunnelma on kyllä kohdallaan ja sitä kautta on helppo lähteä tekemään parastaan.

Lähde: Tiedote
Kuva: Rally Pixels


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset