palkki

Formulaveneilijä Sami Seliöllä mahdollisuus tehdä historiaa – ”Hyvin olemme pärjänneet”

16.09.2022 - 11:30:00

uutiskuva

Sharjah Teamin F1-veneiden kaksinkertainen maailmanmestari Sami Seliö kilpailee ensi sunnuntaina kauden neljännessä F2-luokan MM-osakilpailussa luokan ensimmäisestä suomalaisesta maailmanmestaruudesta. Kauden viimeinen ja mestaruuden ratkaiseva osakilpailu ajetaan Vila Velha de Rodaossa Portugalissa

F1-venekuljettaja Sami Seliö kilpailee tänä vuonna ratakilpaveneiden F1- että F2-luokkien MM-sarjoissa. Neljä osakilpailua käsittävä F2-luokan MM-sarja päättyy tulevana sunnuntaina Portugalissa ja Seliö taistelee tiukasti luokan maailmanmestaruudesta.

Kauden kolmessa aiemmassa MM-osakilpailussa suomalaiskuljettaja ajoi sijat 5–2–2, joiden tuloksena Seliö ajaa sarjassa toisena kolme pistettä kärjestä.

Mestaruuteen yltäminen on Seliön omissa käsissä, sillä voitto kauden viimeisessä MM-osakilpailussa merkitsee varmaa mestaruutta. Ja historiallista sellaista, sillä yksikään suomalaiskuljettaja ei ole ennen tätä kautta yltänyt luokan MM-mitaleille eikä edes palkintopallille.

Seliö starttaa kolmen pisteen takamatkalta finaaliosakilpailuun. Voitosta on luvassa 20 pistettä ja kakkossijasta 15, joten ykköstila on se, jota Portugalista tiimi lähtee hakemaan.

- Hyvillä fiiliksillä finaalikisaan lähdetään. Huolsimme veneemme tässä viikolla ja kaikki on valmista tulevaan. Meille ei ole ollut käytettävissä uusinta uutta venetekniikkaa, mutta hyvin olemme pärjänneet. Myös potkurivalikoiman suhteen olemme antaneet F2-sarjassa rutinoituneille tiimeille tasoitusta. Kun sain veneestämme kokemusta, niin yritimme syksyn kisoihin hankkia muun muassa Yhdysvalloista erityylisiä potkureita, mutta aihioita niiden valmistamiseen ei tällä aikataululla löytynyt tarpeeksi.

- Voitosta lähdemme totta kai ajamaan. Heti lauantain aika-ajossa onnistuminen on tärkeätä, sillä tuleva rata on kapea ja ahdas, jolla ohittaminen ei ole helppoa. Paikka on kuitenkin meille entuudestaan tuttu, sillä tiimimme ajaa Vila Velha de Rodaossa kaikki testit.

Seliö myöntää, että F2-veneen ajaminen on täysin erilaista kuin merkittävästi tehokkaamman F1-veneen.

- Uuden pehmeämmän ajotyylin oppiminen otti oman aikansa, mutta olemme menneet jokaisessa kisassa vauhdillisesti merkittävästi eteenpäin. F2-luokassa ei yksikään suomalaiskuljettaja ole aikaisemmin ajanut MM-tasolla palkintopallille eikä voittanut MM-mitalia. Palkintopallisijoille olen tällä kaudella yltänyt jo kahdesti, joten ensimmäistä suomalaisvoittoa ja sitä kautta mestaruutta tavoittelemme sunnuntaina tosissamme, Seliö lupaa.

UIM F2 MM-pistetilanne 3/4 osakilpailua:
1. Mansoor Al Mansoori (UEA) 40
2. Sami Seliö (UEA) 37
3. Stefan Hagin (GER) 36
4. Giacomo Sacchi (MON) 29
5. Edgaras Riabko (LTU) 23
6. Tobias Munthe-Kaas (NOR) 21

Lähde: Sami Seliön tiedote
Kuva: Chris Davies

Lue myös: Yuki Tsunoda lähellä tehdä F1-historiaa - ei kuitenkaan sellaista mitä haluaisi

Lue myös: FIA palkkasi historiansa ensimmäisen toimitusjohtajansa - Natalie Robyn nousee haastavaan tehtävään


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
Livetulokset