palkki

Tässä tyylittelee driftingin Suomen mestari - ”Tämän eteen on tehty pitkään töitä”

18.09.2022 - 8:37:00

uutiskuva

Drifting SM Botniaring -osakilpailussa on ratkottu kuusiosaisen Drifting SM-sarjan mitalistit. Suomen mestariksi Botniaringin moottoriradalla kruunattiin Juha Koskiniemi (FPDA), joka varmisti mestaruuden jo kilpailun lajittelujen päätteeksi.

Lajittelut sujuivat toista kertaa tällä kaudella SM-sarjassa esiintyneen hallitsevan Suomen mestari Lauri Heinosen (RADALLE UA) tahdissa. DMEC-sarjaan täksi kaudeksi siirtynyt porilainen lähti kuitenkin yleisön iloksi mukaan kauden päätökseen ja nappasi heti lajitteluvoiton 93 pisteellä.

Toiseksi itsensä lajitteli Koskiniemi, joka 89 pisteellä varmisti mestaruuden jo ennen pariajokaaviota. Koskiniemen mestaruuden ainoa uhkaaja oli Juha Pöytälaakso (FPDA), jonka olisi pitänyt sijoittua lajitteluissa vähintään toiseksi, jotta olisi pitänyt toiveet mestaruudesta elossa vielä pariajokaaviossa.

Näin ei kuitenkaan tapahtunut, Pöytälaakso jäi samalla pistemäärällä lajittelujen kolmanneksi ja näin Koskiniemi kruunattiin mestariksi.

Neljänneksi ajoi Niko Määttälä (RADALLE UA) 86 pisteellä ja viiden kärjen täydensi Jussi Laitinen (SaaUA) 79 pisteellä.

Jurvan pariajoihin saatiin lisämaustetta, kun taivas aukesi ja kasteli Botniaringin radan. Yllätyksiltä ei näin vältytty ja TOP4-vaiheeseen tiensä selvittivät Heinonen, Koskiniemi, Jonathan Hast (FPDA) sekä Toni Ojatalo (FPDA).

Heinosen ja Ojatalon välisen mittelön vei lopulta Heinonen, joka sai finaaliin seurakseen Koskiniemen. Koskiniemi pudotti näin tiimikaveri Hastin pronssifinaaliin Ojatalon kanssa. Ojatalon ja Hastin välinen pronssifinaali oli sateen liukastelemalla radalla todella tasaväkinen, mutta lopulta tuomarit julistivat Ojatalon voittajaksi.

Heinosen ja Koskiniemen finaalissa nähtiin ehdoton suomidriftingin kärkikaksikko ja vaikka olosuhteet olivat enemmän kuin haastavat, suoriutuivat molemmat vedoissaan loistavasti. Virheitä ei kummaltakaan juuri nähty, mutta Heinosen suoritus miellytti tuomareiden silmää napsun enemmän ja näin voittopysti matkasi Poriin Heinosen mukana.

Mestaruus matkaa kuitenkin Kauhajoelle Koskiniemen mukana, joka on pitkään jahdannut himoittua titteliä siinä onnistumatta. Kulunut kausi oli kuitenkin Koskiniemeltä poikkeuksellisen väkevä näytös, palkintopallisijoitus kauden jokaisesta osakilpailusta ja yksi voitto eivät jättäneet mitään epäselvyyttä kauden parhaasta kuljettajasta.

- Tämän eteen on tehty pitkään töitä, mestaruus maistuu todella hyvältä. Kiitos kaikille jotka ovat olleet mukana tukemassa koko uran aikana, Koskiniemi tunnelmoi.

Koskiniemi nappasi mestaruuden 510 pisteellä, Pöytälaakso keräsi 414 pistettä ja nappasi hopeaa. SM-pronssille kiilasi kauden komeetta Jarkko Jylhä (FPDA), joka ajoi vasta ensimmäisen täyden kauden sarjassa.

Lähde: Tiedote. Kuva: Loudlife Media/AKK

Lue myös: Fernando Alonso nousee Kimi Räikkösen edelle - "Ei paljon kiinnosta"


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset