palkki

Grönholm ajoi historialliseen voittoon Portugalissa

19.09.2022 - 1:20:00

uutiskuva

Niclas Grönholm voitti sunnuntaina ensimmäisenä suomalaiskuljettajana täyssähköautoilla kilpailtavan rallicrossin MM-osakilpailun. Grönholm ajoi kauden viidennen MM-osakilpailun ykköseksi Portugalin Montalegressa.

Lauantaina Grönholm tuskaili Portugalissa rengasrikkojen kanssa, joista jälkimmäinen osui finaaliin paikkoja ratkottaessa tärkeään semifinaaliin. Suomalaiskuljettaja jäi erässään viimeiseksi ja se merkitsi finaalin ulkopuolelle jäämistä. Tuloksissa Grönholmille kirjattiin seitsemäs sija.

Sunnuntaina tilanne oli päinvastainen. Grönholm voitti oman semifinaalinsa, joka vei hänet finaalin kakkosruutuun.

Startissa Grönholm putosi kolmanneksi, ja hän ajoi ensimmäisellä kierroksella suoraa jokerilenkille. Päätös oli hyvä, sillä suomalaiskuljettaja pääsi ajamaan omaa ajoaan tyhjällä radalla, nousten lopussa taistelemaan osakilpailun voitosta. Ero maalissa ruutulipulle ykkösenä ajaneeseen Ruotsin Johan Kristofferssoniin oli alle sekunti.

Maaliintulon jälkeen kilpailun tuomaristo langetti Kristofferssonille kymmenen sekunnin aikarangaistuksen ensimmäisen kierroksen törmäyksestä päin Timmy Hansenia. Sakko pudotti ruotsalaiskuljettajan finaalin viimeiseksi, ja se nosti Grönholmin ykköseksi.

- Jos vertaa eiliseen niin aika erilainen lopputulos. Tänään meidän vauhtimme oli jo ennen semifinaalia hyvää. Ajamallakin olisin voittanut, jos en olisi kolmannella kierroksella tehnyt ajovirhettä ja menettänyt yhdellä sektorilla 0.6 sekuntia, mutta hyvä näin, Grönholm kommentoi tiedotteessaan.

- Päätimme jo ennen finaalilähtöä, että jos en ole ykkösmutkan jälkeen ykkönen tai kakkonen niin ajan suoraa jokerilenkille. Se oli hyvä päätös. Sain ajaa omaa ajoani ja vauhtini oli hyvää, Grönholm jatkoi.

Ensimmäisenä suomalaiskuljettajana saavutettu täyssähköautojen MM-osakilpailuvoitto oli Grönholmille ajajauran seitsemäs MM-tasolla.

- Voitto tuli sarjatilanteen kannalta oikeaan kohtaan. Olemme tiiminä tehneet jotain oikein, kun vauhtimme finaalissa oli näinkin hyvällä tasolla. Voitto ja tallikaverini kolmas sija tuo jokaiselle tiimissä lisää itseluottamusta. Tästä hyvä jatkaa kautta eteenpäin, Grönholm muistutti.

Rallicrossin MM-sarjan kaksi seuraavaan MM-osakilpailua ajetaan 8.–9. lokakuuta Spa-Francorchampsissa Belgiassa.

Lähde: Niclas Grönholmin tiedote. Kuva: DealerTeam

Lue myös: Sami Seliölle historiallinen MM-mitali


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
Livetulokset