palkki

Niclas Grönholm varoittaa sudenkuopasta: tätä virhettä Span MM-starteissa ei saa anteeksi

6.10.2022 - 9:38:00

uutiskuva

Rallicrossin MM-sarjan kaksi seuraavaa osakilpailua ajetaan tulevana viikonloppuna Spa-Francorchampsissa Belgiassa. CE Dealer Teamin nelivetoista PWR RX1-täyssähköautoa ajava Niclas Grönholm matkaa Belgiaan luottavaisena.

Rata on tuttu viime kaudelta ja sen metkut tiedossa. Grönholm tietää, että Span lyhyellä radalla lähdön merkitys korostuu.

- Lähdössä onnistuminen on aina tärkeä asia, mutta Spassa sen merkitys korostuu: rata on lyhyt ja ohituspaikkoja on vähän. Jos häviät lähdössä, niin kisan aikana on vaikea enää tehdä mitään. Kierrokset ovat lyhyitä ja viime vuoden kisan perusteella eroa ei enää kisatilanteessa pystynyt ajamaan kiinni. Hyvä lähtö ja puhtaat kierrokset niin olet korkealla tulosluettelossa, Grönholm.

Grönholmin CE Dealer Team on tehnyt Portugalin jälkeen läksynsä ja tiimi tietää jo tiettyjä muutoskohteita, jotka voisivat parantaa suomalaiskuljettajan auton suorituskykyä.

- Uskon, että Belgiassa toteutettavat säätömuutokset jeesaavat. Portugalin voittoisa finaali oli kierrosajallisesti hyvä, mutta siitä pitää vielä pystyä parantamaan ja meidän pitää suorittaa tasaisemmin koko viikonlopun. Vaikka olemme koko ajan parantaneet niin todellisuudessa olemme vauhdillisesti yhä hieman sarjan kärkitiimiä perässä, Grönholm myöntää.

Uusi nelivetoinen täyssähköauto on vastaavaa polttomoottoriversiota merkittävästi painavampi, ja se on näkynyt muun muassa lisääntyneinä rengasrikkoina.

- Portugalissa renkaita putosi vanteilta useammastakin autosta. Uusi auto on selvästi edelliskauden autoa painavampi, mutta renkaassamme tätä ei ole vielä täysin huomioitu. Rengas on runkorakenteeltaan lähes sama ja se ei ole tarpeeksi vahva. Radan syviin monttuihin ja ajouriin et voi ajaa ihan miten tahansa.

- Osakilpailuvoitto ja sen tuomat pisteet ovat tänä vuonna todella arvokkaita, kun enää alkueristä ei voi kerätä viime vuoden tyyliin pisteitä. Alkuerillä ei ole nyt käytännössä muuta merkitystä kuin lähtöpaikka kahteen erään ennen finaalia. Voitto on tämän vuoden sarjassa kaikin puolin arvokas, ja sitä lähdemme Belgiaan tavoittelemaan, Grönholm lupaa.

Belgian MM-osakilpailujen semifinaalit ja finaali ajetaan Spassa lauantaina ja sunnuntaina alkaen klo 18.00 Suomen aikaa.

Lähde: Tiedote. Kuva: Dealer Team

Lue myös: F1-skandaali sai taas uuden suunnan - päätöstä lykätään ensi viikolle


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
Livetulokset