palkki

Kymiringin kisa peruuntui - suomalaiskuski juhli Euroopan mestaruutta Yhdysvalloissa

6.10.2022 - 14:56:00

uutiskuva

Kuopiolainen Tommi Hallman, 22, on rallicrossin Nitro RX -sarjan NEXT-luokan Euroopan mestari vuosimallia 2022.

Viime vuonna rallicrossin RallyX-sarjassa Supercar Lites -luokan Pohjoismaiden mestaruuden voittanut Hallman ylsi mestaruuteen myös tänä vuonna, kun hänet kruunattiin viime viikonloppuna Minneapolisissa, Yhdysvalloissa rallicrossin Nitro RX -sarjan Euroopan mestariksi.

Mestaruus irtosi lopulta ylivoimaisen näytöksen päätteeksi, kun kuudesta ajetusta osakilpailusta neljä päättyi Hallmanin voittoon.

- Tuntuu uskomattoman hyvältä! Kausi on onnistunut lähes nappiin, oma ajo kulkee ja tiimityö toimii. Kauden kaikista kuudesta kilpailusta palkintosijoitus ja niistä neljä oli voittoja, joten ei voi muuta sanoa kuin että hyvin on mennyt. Oma ajo on nyt parhaalla tasolla mitä se on ollut koskaan. Tästä on hyvä jatkaa kohti tulevaisuutta, Hallman hehkutti Minneapolisin viikonlopun jälkeen.

Ensimmäistä kertaa maailmanlaajuisena sarjana ajettavan Nitro RX:n oli tarkoitus saapua elokuussa Suomeen ja Kymiringille, jossa piti ratkaista myös NEXT-luokan Euroopan mestaruus. Kun tuo osakilpailu peruttiin, siirrettiin NEXT-luokan Euroopan kauden viimeinen ja ratkaiseva osakilpailu Yhdysvaltoihin.

Matka rapakon taakse oli Hallmanille täysin uusi kokemus.

- Todella hieno viikonloppu. Pienestä pitäen on ollut haaveena päästä käymään Yhdysvalloissa ja jos vielä joskus pystyisi ajamaan siellä kilpaa, niin se olisi vieläkin kovempi juttu. Nyt se haave toteutui. Tapahtuma oli todella hieno ja mukana oli juuri sellaista show-meininkiä, niin kuin tällaisessa lajissa pitääkin olla, Hallman kehui.

Euroopan kilpailuissa Hallman on kilpaillut suomalaisen SET Promotion -tiimin autolla, mutta Minneapolisissa alla oli yhdysvaltalaisen BAK40 Motorsports -tiimin auto, jonka huollosta kilpailuviikonloppuna vastasi kuljettajan mukana paikan päälle Yhdysvaltoihin matkustanut Hallmanin oma luottotiimi.

- Sillä autolla ei oltu ajettu puoleentoista vuoteen ja siinä oli aika paljon vikoja. Mekaanikot sai kyllä tehdä kovasti töitä, että se saatiin ajokuntoon. Jarrujen kanssa oli ongelmia koko viikonlopun ajan. Finaaleissa molempina päivinä onneksi auto oli parhaimmillaan, pystyi hyökkäämään ja oma ajokin kulki hyvin. Pystyi taistelemaan voitosta, Hallman iloitsi.

Hallmanin kilpailukausi näillä näkymin päättyi nyt ajettuihin Minneapolisin kilpailuihin.

- Jos tulee jotain vielä eteen, niin se katsotaan sitten tilanteen mukaan. Tässä kohtaa suuri kiitos kaikille yhteistyökumppaneilleni, jotka ovat mahdollistaneet tämän kauden läpiviennin. Kiitos myös tiimilleni upeasta työstä läpi kauden, sekä kannattajille, jotka olette tsempanneet niin kilpailuissa, kuin myös sosiaalisen median puolella.

Lähde: Tiedote. Kuva: Jakub Nitka

Lue myös: Konkarin paluu F1-sarjaan sai käytännössä vahvistuksen

Lue myös: Lewis Hamilton vahvisti ison päätöksensä


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 

JYP kaappasi Jukureiden pelaajan

19.04.2024 12:30:46
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset