palkki

Suomalaiskuski himoitsee autourheiluhistorian kirjoittamista - tavoitteena kahden sarjan mestaruudet

23.02.2024 - 12:24:00

uutiskuva

Vuodesta 2015 lähtien Euroopan ja Pohjois-Amerikan ratasarjoissa kilpaillut mäntsäläläinen Patrick Kujala, 27, urakoi huhtikuussa käynnistyvällä kilpailukaudella kahdessa GT World Challenge -ratasarjassa.

Kujala ajaa kummassakin sarjassa brittiläisen Barwell Motorsportin Lamborghini Huracan GT3 Evo II-autolla ja hakee lisää meriittejä niin Endurance kuin Sprint ratasarjojen Bronze Cup luokassa italialaisen tiimikaverinsa Gabriele Rindonen kanssa.

- Vuosi sitten tutustuin Rindoneen ja hänen kanssaan saavutettiin neljäs sija GT3-autojen Le Mans Cup'ssa. Vaikka meillä oli ongelmia auton tekniikan kanssa niin silti meillä kuljettajilla kemiat toimii hyvin ja sen myötä tälle vuodelle saatiin rakennettua ohjelma, joka kattaa kaksi GT3-autojen pääluokkaa äärimmäisen kilpailukykyisellä autolla sekä minulle aikaisemmilta kilpailukausilta tutussa brittiläisessä tiimissä, Kujala kertoo.

Juniorivuosina Kujala ajoi ns. pikkuformuloita ennen siirtymistään GT-auton rattiin. Sen jälkeen hän on viimeisen kahdeksan vuoden aikana voittanut 39 kilpailua ja ollut yhteensä 72 kertaa palkintokorokesijoituksella.

GT World Challenge ratasarjassa hän saavutti vuonna 2017 Endurance Cupin hopean ja vuonna 2020 Silver Cupin Mestaruuden. Nyt Kujala hakee kruunua uralleen myös suosikkikilpailustaan eli SPA-Francorchampsin 24 tunnin kestävyyskilpailusta, jonka hän on jo kolmesti voittanut.

Poikkeuksellista asiassa on se, että kaikki voitot ovat olleet eri luokissa: Silver, PRO-AM ja AM. Nyt suomalaiskuljettajan tavoitteena on voittaa kilpailu myös Bronze -luokassa.

- Vaikka paljon olen urallani menestystä saavuttanut niin motivaatiota riittää hakea sitä lisää. Tiedän, että meillä on vahva auto, tiimi ja myös kuljettajat joten uskon, että olemme kilpailukykyisiä heti ensimmäisestä osakilpailusta lähtien. Lisäksi kun pitkä seitsemän kuukauden mittainen kilpailukausi huipentuu marraskuussa kaikille kuljettajille uudella Arabiemiraattien Jeddahin Formula-1 radalla niin luvassa on myös minullekin kokonaan uutta asiaa, enkä pahitteeksi laittaisi neljättä SPA-Francorchampsin 24 tunnin kestävyyskilpailun luokkavoittoa, Kujala kertoo.

GT World Challenge Endurance ratasarja käynnistyy huhtikuussa ja vastaavasti Sprint ratasarja toukokuussa.

Lähde: Tiedote. Kuva: Barwell Motorsport

Lue myös: Näin ylivoimaisella voitolla F1-kausi korkataan - siirtomarkkinoiden kuuma nimi esitti tiukan arvion


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Sebastian Aholle hieno tunnustus

22.04.2024 11:12:33
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset