palkki

Suomalaiskuski koki kovia Le Mansin radalla - kilpakumppani hölmöili

15.06.2024 - 14:45:00

uutiskuva

Jesse Salmenaution, 22, Le Mansin kilpailuviikko ei sujunut odotusten mukaisesti. Salmenaution kisamatka typistyi kilpakumppanin töytäisyn ja kilpailun perumisen seurauksena.

Alajärveläinen Salmenautio kilpailee Lamborghini Super Trofeo Europe -sarjassa. Sarjan kolmas kisaviikonvaihde ajettiin siis legendaarisella Le Mansin radalla.

Salmenaution kilpailumatka Ranskaan kaventui puoleen, kun suunnitellusta kahdesta kilpailulähdöstä ajettiin vain yksi. Iron Lynx -tiimissä kilpailevan Salmenaution viikonlopun avauslähtö päättyi niin ikään epäonnisesti, kun hän joutui kilpakumppanin töytäisyn seurauksena keskeyttämään.

- Sain hyvän lähdön, mutta alun Dunlop-shikaanissa pari autoa pääsi ohitse, toinen ajamalla shikaanin suoraksi. Saatiin oma lähtöpaikka takaisin ohittamalla molemmat autot Mulsannen suoralla. Oltiin tulossa radan toisen puoliskon Indianapolis-mutkaan, mutta kaksi sijaa meidän takana ollut kilpakumppani lähti hakemaan ohitusta, eikä saanut autoa pysähtymään ja osui meidän takakulmaan, jonka seurauksena auto pyörähti hiekalle ja jäi sinne, Salmenautio kertaa ykköslähdön tapahtumia.

Salmenautio oli kovassa vauhdissa avauslähdössä, ja eväät menestykseen olivat olemassa.

- Meillä oli todella hyvä vauhti, saatiin säädettyä autoa kulkemaan suoralla hyvin ja ohitettiin avauskierroksella kaksi autoa yhdellä sektorilla. Oltaisiin haastettu vähintään podiumista, ehkä jopa voitosta. Tiimikaveri, joka lähti sijalta 14, oli neljäs jääden vain pari sekuntia podiumista. Mutta näitä on kiva jossitella jälkeenpäin, tänä viikonloppuna ei voitu vaikuttaa mitenkään kummankaan lähdön lopputulokseen, Salmenautio harmittelee.

Lauantaille suunniteltu toinen lähtö jouduttiin perumaan turvallisuussyistä. Avauslähdössä nähtiin useita rengasrikkoja, eikä riskejä haluttu ottaa.

- Tieto peruuntumisesta tuli aamulla ennen kilpailua. Meidän sarjan osalta viikonloppu oli pienoinen farssi, jotkut kuljettajat eivät päässeet ajamaan montaakaan kierrosta. Muutoin tapahtuma oli huikea, tyylikkäästi ja isolla rahalla rakennettu tapahtuma jossa nähtävää oli paljon. Rata oli huikea ja yllättävän hauska ajaa. Tykkäsin kovasti, kun vaan oltaisiin päästy ajamaan enemmän.

Lamborghini Super Trofeo Europe -kausi jatkuu Saksan Nurburgringillä 26.-28. heinäkuuta.

Lähde: Tiedote. Kuva: Kuva: Iron Lynx

Lue myös: Valtteri Bottakselle vihreää valoa ensi kaudeksi - tätä F1-paikkaa ei osteta edes 35 miljoonalla


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset