Koronarajoituksia avataan - HIFK joutui hyvin epätasa-arvoiseen asemaan Varsinais-Suomeen ja Satakuntaan verrattuna

28.01.2022 - 18:50:00


Koronarajoituksia aletaan purkaa heti helmikuun alussa, mutta esimerkiksi SM-liigaseurat ovat ajautuneet hyvin epätasa-arvoiseen asemaan.

Rajoituksia ollaan purkamassa eri puolilla Suomea, mutta esimerkiksi SM-liigaseurojen tilanne on hyvin vaihteleva ja epätasa-arvoinen.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto teki perjantaina päätöksen, josta TPS, Lukko sekä Ässät voivat iloita.

Lounais-Suomessa yleisörajoituksia puretaan nyt niin, että katsomoihin saa ottaa 50 prosenttia maksimikapasiteetista. Päätös on voimassa 29.1-15.2.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto oli eri linjoilla. Sekin päätti keventää rajoituksia esimerkiksi kuntosalien ja uimahallien suhteen, jotka nyt saavat avata ovensa, mutta Liiga-seura HIFK:lla ei käynyt yhtä hyvä tuuri. HIFK joutunee pelaamaan edelleen ilman yleisöä ainakin helmikuun puoliväliin asti.

- Tilojen sulkupäätös kumotaan kokonaan, ja sisätiloissa voi jatkossa järjestää enintään 50 hengen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, jos osallistujilla on määritelty istumapaikka, Etelä-Suomen avi kertoi tiedotteessaan.

HIFK voisi siis ottaa Helsingin jäähalliin 50 katsojaa, mutta eihän siinäkään olisi mitään järkeä. Ongelmaksi muodostuisi muun muassa se, ketkä halliin saavat tulla.

Tilanne on suorastaan pöyristyttävä: SM-liigaseurat ovat järjestäneet koko koronapandemian ajan hyvin terveysturvallisia tapahtumia, eikä jääkiekko-otteluista ole raportoitu suuria tartuntaketjuja.

Teksti ja kuva: Ville Hirvonen

Lue myös:   Lukon voittoputki nyt 12 ottelun mittainen, KooKoolla vuonna 2005 syntynyt debytantti - näin pelattiin SM-liigassa perjantaina


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport