Pekka Virran SaiPa mätti kuusi maalia ja kiirehti kotiin - "Ettei vastustajan tarvitse siellä yksin olla"

28.01.2022 - 21:00:00


Pekka Virran valmentama SaiPa sai pitkästä aikaa onnistumisen perjantaina SM-liigassa, kun se kaatoi kellarikerroksen taistossa Ässät 6-5.

SaiPa katkaisi samalla kuuden ottelun tappioputkensa. Ässät on puolestaan hävinnyt nyt jo kahdeksan ottelua putkeen.

- Se oli peräpään taisto. Siinä nyt varmaan oli selitys ainakin meidän osalta siihen, miksei ihan kärjessä olla, kun tuo maalin hinta on edelleen ihan liian halpa, vaikka maalivahti pelaa hyvin. Sitä tässä harjoitellaan nuorten pelaajien kanssa, mikä se vaade on ammattisarjassa, SaiPan päävalmentaja Pekka Virta aloitti.

SaiPan oma pää vuoti, mutta toisaalta myös toisessa päässä helisi tasaiseen tahtiin.

- Hyökkäyspelaamisessa ja kiekolla pelaamisessa oli paljon hyvää niin pakeilla kuin hyökkääjilläkin. Se ei ollut sattumaa, että saimme noin paljon maaleja. Tietysti siinä 4-1 ja 4-2-tilanteissa olisi pitänyt pystyä tekemään se viides maali aikaisemmin, Virta kertasi.

Virralla on Lappeenrannassa kolmivuotinen projekti. Mikään ei tapahdu hetkessä.

- Tulevaa ajatellen saatiin paljon onnistumisia ja ensikertalaiset saivat maaleja. Iso kuva on siellä edessä ja sitä harjoitellaan illasta toiseen sitä pelaamisen vaadetta ja taas saatiin paljon oppia ja nauhaa. Paras tapa oppia on voittaminen kuitenkin. Nyt on varmasti mukavampi ottaa se läppäri syliin ja katsoa, miten se oma peli meni, Virta mietti.

SaiPa pelaa heti huomenna lauantaina uudestaan, kun se kohtaa KooKoon Lappeenrannassa. Ottelu alkaa jo kello 15.

- Nyt vaan kovalla kiireellä Lappeenrantaan, että ehditään meidän omaan kotipeliin, ettei vastustajan tarvitse yksin siellä olla, Virta naurahti.

Teksti: Ville Hirvonen

Lue myös:   Melkoinen ottelu! SM-liigan surkimukset iloittelivat 11 maalia


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport