TPS:n talvi jatkuu synkkänä, päävalmentaja ihmetteli joukkueensa suorituksia - "Herranjumala!"

28.01.2022 - 22:20:00


Turun Palloseura johti koko SM-liigaa syksyllä, mutta talvi on ollut sille ankea.

TPS hävisi perjantaina Turussa kuumavireiselle Rauman Lukolle 1-4. Lukolle voitto oli jo 12. putkeen.

Lukon voiton avaimiksi nousivat ylivoimat. Raumalaiset iskivät neljästä maalistaan peräti kolme ylivoimalla.

- Kyllä meidän erikoistilanteet olivat tänään heikkoja. Sekä ylivoima että alivoima. 0-3 turpaan ja sitä pitää miettiä, miten sitä parantaa. Kolme maalia alivoimalla. Ei tosin mitään pois Lukolta, jolla on hyvä ylivoima. Mutta ei me voida antaa...ei Lukon tasoitusta joukkuetta vastaan sitä kestä ja sen jälkeen on vaikea voittaa, TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas suri.

- Sellainen iso kuva...ensimmäinen vaihto oli meiltä ihan hyvä. Sitten ylivoimat...herranjumala, ei oltu valmiina yhtään. Eikä tartte miettiä edes mitään kuvioita, vaan ihan syöttämisen laatu. Jos et syöttöä saa lapaan, niin vaikeaa on, Ahokas jatkoi.

TPS:n pelissä oli jossain kohtaa nähtävissä hyvääkin, mutta kokonaisuutena erikoistilanteet tappoivat sen mahdollisuudet.

- Toiseen erään saimme vähän viisiviisipeliä kasaan, mutta kyllä nuo erikoistilanteet tappoivat tänään. Ihan fyysinen hyvä peli oli muuten. Ei ole ihme, että Lukko on tällä hetkellä 12 ottelun voittoputkessa. Kyllä se näkyi heillä itseluottamuksena ja muuten, Ahokas muisti kehua myös vastustajaa.

TPS on vajonnut vaikean jaksonsa aikana jo seitsemänneksi SM-liigassa. TPS:n onni on tasainen sarja: kolmanteen sijaan on matkaa kuitenkin vain yhdeksän pistettä.

Teksti: Ville Hirvonen

Lue myös:   Koronarajoituksia avataan - HIFK joutui hyvin epätasa-arvoiseen asemaan Varsinais-Suomeen ja Satakuntaan verrattuna

Lue myös:   Lukon voittoputki nyt 12 ottelun mittainen, KooKoolla vuonna 2005 syntynyt debytantti - näin pelattiin SM-liigassa perjantaina


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport