Miten ihmeessä Rauman Lukko voittaa nyt jokaisen ottelunsa? Päävalmentaja kertoi voittoputken taustoista

28.01.2022 - 22:30:00


Hallitseva Suomen mestari Rauman Lukko on äitynyt kovaan vireeseen jääkiekon SM-liigassa. Perjantaina se venytti voittoputkensa jo 12 ottelun mittaiseksi.

Lukko matkusti perjantaina TPS:n vieraaksi Turkuun ja nappasi 4-1-voiton. Lukon erikoistilanteet olivat perjantaina rautaa.

- Kovin oli erikoistilanteiden sävyttämä tuo ensimmäinen erä ja saatiin onnistumiset siinä molempiin suuntiin. Maalit aina ohjaavat tietenkin peliä, Lukon päävalmentaja Marko Virtanen aloitti.

- Ihan hyvä oli toinenkin erä ja oikeastaan olen aika tyytyväinen koko peliin. Ei me montaa maalipaikkaa annettu viidellä viittä vastaan. Voittavaa pelaamista oli tuo loppu. Olen oikein ylpeä pelaajista. Tämä oli meiltä miehekäs esitys, Virtanen jatkoi.

Lukolla oli hyvin vaikea syyskausi ja joukkue oli pitkään "ynnä muut"-sijoilla, mutta nyt joukkue on noussut voittoputkensa ansiosta jo kuuden parhaan joukkoon. Miksi?

- Voittaminen ja onnistuminen ruokkivat toisiaan. Olemme hyvässä flow-tilassa ja pystymme pitämään yhdessä voittavista asioista kiinni ja joukkue on sitoutunut niihin ja haluaa koko ajan kehittää itseään joukkueena ja yksilönä. Ei tässä mitään taikatemppuja ole. Se on se kovin juttu ladata itsensä aina ja pitää noista asioista kiinni, mutta kuten tänäänkin nähtiin, niin aika hyvin joukkue onnistui siinä, Virtanen linjasi.

Teksti: Ville Hirvonen

Lue myös:   Lukon voittoputki nyt 12 ottelun mittainen, KooKoolla vuonna 2005 syntynyt debytantti - näin pelattiin SM-liigassa perjantaina


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport