palkki

HIFK:n nuori tähtimaalivahti uhkuu itseluottamusta - "Veskarin pitää ottaa se yksi tai kaksi hyvää koppia"

24.01.2023 - 22:10:00

uutiskuva

Helsingin IFK on tällä hetkellä tulikuuma SM-liigajoukkue. HIFK venytti tiistaina pisteputkensa jo 10 ottelun mittaiseksi.

HIFK:n nuori maalivahti Roope Taponen nousi joukkueensa ykköstähdeksi. Ykkösveskarin tontin napannut Taponen otti kaikki Ässien kudit kiinni ja piti nollapelin 3-0-voitossa.

- Tosi hyvät fiilikset ja hyvä boogie koko jengissä. Kaikilla on nyt itseluottamus korkeammalla, kun vertaa alkukauteen ja sitten se ehkä näkyy siellä hyökkäyspäässä jalkakikkoina ja kaikenlaisina muina hienouksina. Pari poikkisyöttömaalia tuli tänäänkin. Hyvä fiilis on kyllä kopissa, kauden kolmannen nollapelinsä pelannut Taponen sanoi Sport Contentille.

HIFK:n syyskausi oli suorastaan surkea, mutta usko ei loppunut missään vaiheessa. Niitä hedelmiä poimitaan nyt.

- Koko ajan on ollut hyvä meininki kopissa. Siinä mielessä ei ole muuttunut tuo koppielämä mitenkään. Hyvä fiilis on ollut koko ajan, vaikka totta kai häviäminen aina vähän lamaannuttaa. Ehkä se nyt sitten kantaa hedelmää, että olemme vain koko ajan pitäneet sen positiivisen fiiliksen kopissa. Olemme tehneet yhdessä asioita asioiden korjaamiseksi ja se kantaa nyt hedelmää ja sitä pitää vain jatkaa ja pitää kiinni siitä, Taponen sanoi.

HIFK:lle naurettiin ympäri Suomen syksyllä, kun suurseura konttasi. Sekin on voimavara joukkueelle. Juuri nyt IFK:lle ei naura enää kukaan.

- Kyllä. Se alkukausi ei todellakaan ollut IFK:n näköinen, Taponen vahvisti.

Nollapeli ei tiistaina tullut Taposelle ihan helpolla. Hän torjui muun muassa yhden Ässien alivoimayrityksen, missä patapaidat pääsivät kokeilemaan kahdella nollaa vastaan.

- Veskarilla on aina se vastuu, että yksi tai kaksi hyvää koppia pitää ottaa pelissä, että joukkue voittaa. Se erottaa voittavan maalivahdin muista. Kokonaisuudessaan puolustimme kuitenkin hyvin, vaikka sieltä tuli se 27 laukausta. Ne paikat, mitkä tuli, niin tuli viivasta tai pienestä kulmasta, Taponen kehui omaa joukkuettaan.

Taponen pelaa läpimurtokauttaan Liigassa. Hän on noussut HIFK:n ykkösmaalivahdiksi ja on tällä hetkellä jopa liian selvä ykkönen. Niilo Halosta HIFK ei ole käyttänyt enää joulukuisen Spengler Cupin jälkeen. Taponen on ollut sanan varsinaisessa merkityksessä voittava maalivahti ja viikonloppuna Oulussa hän kirjaimellisesti pelasti lopun huikealla pelastuksellaan kolme pistettä HIFK:lle. Kärppien Teemu Turusen yritys osui luistimen terän kärkeen.

- Totta kai siitä tuli hyvä mieli, kun oli pelastanut vähän sitä kolmen pisteen voittoa. Ehkä enemmän se hyvä fiilis tulee siitä, että on ansainnut sen hyvän tuurin. Nuo menee joskus maaliin ja joskus ei, mutta siihen yrittää vain laittaa jotain väliin. Se on sitten herran hallussa, että meneekö se vai ei. Se tuuri ja torjunta pitää kuitenkin ansaita, Taponen mietti.

Taponen on HIFK:n sementoitu ykkösmaalivahti. Miten nuori maalivahti jaksaa tämän hurjan kuorman?

- Kyllä mä jaksan. Sen verran on kesällä kuitenkin tehty hommia. Jaloista ei voima lopu. Se on sitten enemmän vaan sen pään kanssa ruuvaamista. Se pannu pitää saada joka ilta sille tasolle, missä sen kuuluu olla, eikä keskittyminen herpaannu, Taponen vannoi.

Teksti: Ville Hirvonen, Helsingin jäähalli

Lue myös: HIFK on tulikuuma - pisteputki 10 ottelun mittaiseksi ja Ässien voittoputki poikki Helsingissä


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset