palkki

HIFK:n Ilari Melart veisteli: "Toivottavasti tuomarin pilli saadaan seuraavaan sarjaan mukaan"

27.03.2023 - 23:20:00

uutiskuva

Kovin moni ei olisi varmaan vielä jouluna uskonut, että HIFK pelaa tällä kaudella mitalipeleissä, mutta niin siinä vain kävi.

HIFK kaatoi maanantaina Rauman Lukon 3-2-lukemin jatkoerässä ja eteni otteluvoitoin 4-2 välieriin.

HIFK:n puolustaja Ilari Melart teki elintärkeän 1-2-kavennuksen ottelun loppuhetkillä.

- Ei tässä varmaan muuta tarvitse sanoa kuin että paras tunnelma, mitä Nordiksella on vuosiin ollut. Vähän vaikeimman kautta se tehtiin, mutta tehtiin kumminkin, Melart sanoi ottelun jälkeen.

Lukko pelasi todella hyvin ensimmäiset 50 minuuttia, mutta jostain HIFK kaivoi vielä kerran momemtumin itselleen.

- Vaikka tuntui, että olimme siinä koko ajan perässä, niin ei se missään vaiheessa se usko kuitenkaan lähtenyt. Pikemminkin niin päin, että se kohta se tulee, eikä niin päin, että tuleeko, Melart väitti.

Melartin mukaan pelin lopun suunnitelma oli joukkueen tiedossa, mutta mitään ihmeellisiä ohjeita joukkueelle ei annettu.

- Oli ne tiedossa ja käytiin ne vielä lapulta läpi, mutta ei siinä ollut mitään uutta. Oli tiedossa, mitä tehdään, hän kertoi.

- Valmennus piirtelee aina juttuja, mutta pelihän sen aina sitten näyttää, mitä on mahdollista tehdä, hän jatkoi.

HIFK ehti johtaa ottelusarjaa jo 3-0, mutta Lukko laittoi homman vielä jännäksi. Lukon kolmas kiinnityskään ei kaukana ollut. Melartin mukaan sarja oli niin tasainen, että se olisi voinut kääntyä miten päin vain.

- Kyllä ne kolme ekaa peliä oli tiukkoja pelejä, vaikka 3-0 johdettiin. Sitten kaksi seuraavaa, jotka Lukko voitti, niin myös ne olisi voineet mennä kummin päin vain. Nämä ovat olleet tiukkoja pelejä ja tällä kertaa tämän ottelusarjan tarina oli tämmöinen, Melart linjasi.

- Nekin kaksi mitkä hävittiin olisivat voineet kääntyä myös meille. Pieniä marginaaleja nämä tuppaavat olemaan, Melart analysoi.

Ottelusarja oli hyvin värikäs. Tuomarilinja puhutti läpi sarjan ja pelikieltojakin jaettiin.

- Ilmeisesti siellä Tappara-sarjassa Boman oli onnistunut unohtamaan pillin kotiin, mutta ehkä se saadaan sitten seuraavaan sarjaan mukaan. Ihan hyvin noi tuomarit veti, mutta ehkä sitä toivoisi, että kun pleijareissa kamppaillaan kovaa, niin ei ihan joka kaatumisesta tarvitsisi liian isoa numeroa tehdä, Melart toivoi.

HIFK:n suurin sankari oli Otto Paajanen. Kokenut pelimies runttasi ratkaisun jatkoerässä, mutta osumaa tarkasteltiin pitkään videolta. HIFK-leirissä oltiin varmoja, että maali tullaan hyväksymään.

- Kysyin Talelta (Teemu Tallberg), kun hän tuli vaihtoaitioon, että oliko maali. Hän oli niin varma asiastaan, niin uskoin sitten häntä. Katsoin sitten taululta itsekin, että maali se oli, Melart kertoi ratkaisun hetkistä.

Seuraavaksi HIFK kohtaa äärimmäisen kovan haasteen. Vastaan välierissä tulee hallitseva Suomen mestari ja tämän kauden CHL-mestari Tappara.

- Kova ottelusarja tulossa. Turha tässä on siihen vielä sen enempää kommentoida kuin että kovia pelejä varmasti ja kova joukkue vastassa, Melart ennakoi.

Teksti: Ville Hirvonen, Helsingin jäähalli

Lue myös: HIFK:n hahmo ratkaisupelistä: "Kausi pienoiskoossa"


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset