palkki

HIFK lähtee hakemaan jättimäistä yllätystä, Ville Peltonen: "Pystymme valmistautumaan siihen vähän luottavaisemmin"

27.03.2023 - 23:40:00

uutiskuva

HIFK paineli maanantaina SM-liigan välieriin, kun se kaatoi Lukon jatkoerässä 3-2-lukemin.

HIFK voitti hieman omituisenkin ottelusarjan otteluvoitoin 4-2 ja sen kausi jatkuu nyt välierissä Tapparaa vastaan.

Ottelusarjan kuudes ottelu oli sarjan tapaan hyvin erikoinen. HIFK oli ensimmäiset 50 minuuttia todella heikko, mutta sitten kuin napista painamalla kaikki muuttui. HIFK kavensi ja tasoitti ottelun viime hetkillä ja ratkaisi jatkoerässä.

- Ensinnäkin olen ihan hemmetin ylpeä tämän porukan sellaisesta missiosta. Se näkyi tuossa lopussakin. Pelaajat ovat kasvaneet ja kuitenkin tässäkin käytiin aika paljon sellaista vastoinkäymistä läpi ja poissaoloja. Niitä tietysti oli vastustajallakin, mutta me vaan löydetään tässä koko vähän lisää ja se on ollut se meidän juttu. Me pysytään hetkessä ja se on ainoa tapa saada sitä suoritustasoa nostettua ja kasvettua, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen sanoi Sport Contentille.

HIFK:n puolustaja Ilari Melart sanoi maanantain pelin jälkeen, ettei ottelun loppuhetkiin tarvinnut löytää lisää voimaa mistään, vaan se voima oli siellä koko ajan.

- Ei ole mitään vippaskonsteja, vaan koko ajan on ollut aito usko. Välillä meidän pitää pystyä nollaamaan ja aloittamaan alusta. Me olemme oppineet vähän sellaista ja sellainen rauha siinä kohtaa on tosi tärkeä. Tänäänhän me ei pelattu mitenkään hyvin. Pelissä oli paljon viivettä ja paljon jonkinlaista hermostuneisuutta. Kiekollinen peli oli myös todella heikkoa, eikä se ollut pelkästään Lukon hyvyyttä, vaan ihan meidän heikkoutta. Mutta pystyttiin ottamaan vielä kesken pelin ihan eri näköinen ote ja se oli hyvä, Peltonen analysoi.

HIFK:n seuraava haaste on kovin mahdollinen. Vastaan tulee hallitseva Suomen mestari ja CHL-mestari Tampereen Tappara.

- Haaste on todella kova. Iso kunnioitus siihen suuntaan heidän tekemästään työstä ja siitä, miten hyvin he ovat pystyneet pelaamaan. Mä näen, että pystymme nyt tämän sarjan jälkeen valmistautumaan siihen sarjaan vähän luottavaisemmin. Meillä on ollut pari peliä heitä vastaan tosi huonossa saumassa. Yhdessä pelissä veskarit putosivat ja edellisellä kerralla neljä pakkia putosi. Nyt on vähän erilainen tilanne, mutta kova joukkue Tappara on, Peltonen ennakoi.

Tapparan ja HIFK:n välieräsarja alkaa perjantaina ja lauantaina Helsingissä.

Teksti: Ville Hirvonen, Helsingin jäähalli

Lue myös: HIFK:n Ilari Melart veisteli: "Toivottavasti tuomarin pilli saadaan seuraavaan sarjaan mukaan"


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset