palkki

HIFK hankki laatua keskikaistalleen - Mukana yksi Liiga-kauden kovimpia hankintoja

5.06.2023 - 15:06:00

uutiskuva

Liigassa pelaava HIFK julkisti merkittävät vahvistukset hyökkäyspäähänsä, kun keskushyökkääjät Jori Lehterä ja Joni Ikonen liittyvät joukkueeseen.

Keskushyökkääjä Jori Lehterä saapuu Liigan HIFK:hon kahden vuoden sopimuksella. Espoolaislähtöinen Lehterä juhli keväällä Suomen mestaruutta Tapparan paidassa.

Ennen viime kauden paluutaan Liigan 35-vuotias hyökkääjä vietti 12 kautta ulkomailla. Tilille kertyi 307 NHL-ottelua St. Louis Bluesissa ja Philadelphia Flyersissa, 315 ottelua KHL:ssä ja 101 ottelua A-maajoukkueessa, mukaan lukien viidet MM-kisat, World Cup ja olympialaiset vuonna 2014.

Liigassa Lehterä on pelannut viiden kauden aikana yhteensä 254 runkosarjan ottelua tehopistein 58+169=227. Viime kaudella Tapparan paidassa hän iski 57 tehopistettä (11+46) yhtä monessa ottelussa. Lehterä voitti runkosarjan syöttöpörssin ja pudotuspeleissä 14 otteluun syntyi tehopisteet 5+12=17. Huomionarvoista on myös se, että Lehterän aloitusprosentti 60.50% oli Liigan kovin.

– Halusimme vahvistaa keskikaistaa ja erikoistilannepelaamista alkavalle kaudelle. Jori oli viime kaudella Liigan eliittiä molemmissa kategorioissa. Hän tuo joukkueeseen lisäksi haluamaamme kokemusta ja johtajuutta, sanoo HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

Joni Ikonen solmi HIFK:n kanssa yksivuotisen sopimuksen. 24-vuotias hyökkääjä pelasi viime kauden aina finaaleihin yltäneen Pelicansin paidassa. 56 runkosarjaotteluun Ikonen merkkautti 33 tehopistettä (19+14). Pudotuspeleissä pistetili karttui 18 ottelussa 9 pisteen verran (2+7). Ikonen on NHL-seura Montreal Canadiensin toisen kierroksen varaus vuodelta 2017.

Ikonen on edustanut Suomea peräti neljässä ikäkausimaajoukkueessa. Liigan runkosarjaotteluita on vyöllä kaikkiaan 200 KalPan, Ilveksen ja Pelicansin riveistä ja SHL-kokemustakin löytyy Frölundan paidasta 10 ottelun verran.

Nuoren hyökkääjän läpimurtoa miesten peleihin hidasti kauden 2018-2019 keskeyttänyt polvivamma, mutta tuosta kuntouduttuaan urakäyrä on ollut vahvasti nousujohteinen, mistä kielii viime myös viime kaudella Lahdessa syntyneet 19 maalia.

– Joni on kova kilpailija, joka omaa erittäin hyvät hyökkäykselliset vaistot ja pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa. Rightin kätisyys tuo meille myös mahdollisuuksia aloitusympyrään. Hän tarjoaa meille hyvän lisän erikoistilannepelaamiseen ja osoitti jo tasonsa kevään kovissa peleissä juuri päättyneellä sesongilla, sanoo Salmelainen.


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Max Verstappen pimahti täysin

21.07.2024 18:00:38
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Max Verstappen on pahassa pulassa

21.07.2024 16:36:12
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset