palkki

HIFK hankki MM-kisoissa pelanneen puolustajan - "Helppo päätös"

6.06.2023 - 16:00:00

uutiskuva

Helsingin IFK järjesti maanantaina ison tiedotustilaisuuden, missä se julkaisi Liiga-kauden 2023-2024 uudet hankintansa.

Nimilista oli kovaa luettavaa ja osa uusista nimistä oli vuotanut mediaan jo aiemmin. Yksi yllättävämpi nimi oli puolustaja Tony Sund, joka palaa nyt ulkomaankiertueeltaan takaisin Suomeen.

Sund, 27, pelasi kaksi edellistä kautta Ruotsissa SHL-seura Röglessa. Edellisen kerran hän on pelannut Suomen pääsarjaa kaudella 2019-2020, kun hän edusti Turun Palloseuraa.

Sund saapuu pääkaupunkiin ja HIFK:hon innoissaan.

- Hyvä fiilis totta kai. Iso seura ja hyvät mahdollisuudet voittaa ja kehittyä pelaajana myös. Se on päällimmäisenä fiiliksenä, miksi mä tulin tänne, Sund sanoi Sport Contentille.

Sundilla olisi ollut ottajia ulkomailla ja Liigassakin, mutta lopulta HIFK valikoitui uudeksi seuraksi aika helpon prosessin kautta.

- Kyllä ne asiat etenivät aika nopeasti loppujen lopuksi, kun pääsin juttelemaan Tobiaksen (urheilujohtaja Salmelainen) ja Villen (päävalmentaja Peltonen) kanssa. Sain hyvän ensivaikutelman heti ja molemmat puhuivat aika samoista asioista, mistä puhuin itsekin. Sain heti hyvän fiiliksen. Olimme samalla sivulla sen suhteen, miten he näkivät minut pelaajana ja mitkä ne tavoitteet ovat ja mihin suuntaan tämä organisaatio on menossa, Sund taustoitti siirtoaan.

Sund liittyi IFK:n mukaan vasta nyt, joten hänellä ei ole vielä yhteistä kokemusta joukkueen kanssa.

- Mä tulin itseasiassa vasta eilen (sunnuntaina), eikä ole vielä treenejä alla. Suhteellisen tuore juttu siis, mutta pikkuhiljaa tästä hommat lähtee käyntiin. Viimeistään elokuun alussa saadaan sitten hommat kunnolla startattua, Sund suunnitteli.

HIFK julkisti maanantaina todella kovan luokan vahvistuksia ja runko oli jo entuudestaan vahva. Viime kauden joukkueesta jatkavat runkopelaajista muun muassa Eetu Koivistoinen, Iiro Pakarinen, Ilari Melart sekä Roope Taponen. Joukkue on ainakin paperilla todella vahva, kuten myös sen jo aiemmin koottu runko.

- On joo. Tosi kova on nippu, mutta ei se vielä välttämättä tarkoita mitään. Pelisuoritukset tietysti ratkaisevat, mutta meillä on hyvä nippu ja varmasti saadaan hyvä kausi alle, jos paiskitaan yhdessä hommia, Sund sanoi.

Sund myönsi suoraan, että hänellä oli muitakin vaihtoehtoja kuin HIFK.

- Oli mulla muitakin tarjouksia, mutta en ehkä sillä tavalla sitä sarjaa miettinyt. Piti saada se oikea rooli ja oikea paikka kehittyä pelaajana ja myös mahdollisuus voittaa. Täällä on aina hyvät mahdollisuudet voittaa ja se oli isossa osassa siinä. Mulla oli hyvät puheet Villen ja Tobbarin kanssa ja siitä se lähti, Sund kertoi.

Sund herätti kiinnostusta myös muissa SM-liigaseuroissa.

- Oli mulla joo (tarjouksia Liigasta), mutta loppujen lopuksi oli aika helppo päätös tulla IFK:hon ja pelata täällä, Sund kertoi.

Sund on moderni ja monipuolinen puolustaja, joka on päässyt pelaamaan myös MM-tasolla. Hänet nähtiin Leijonien MM-joukkueessa keväällä 2021.

Teksti: Ville Hirvonen, Helsinki

Lue myös: HIFK hankki laatua keskikaistalleen - Mukana yksi Liiga-kauden kovimpia hankintoja


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Max Verstappen pimahti täysin

21.07.2024 18:00:38
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 

Max Verstappen on pahassa pulassa

21.07.2024 16:36:12
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset