palkki

Tähtipuolustaja Sami Lepistö, 38, valitsi HIFK:n - kysymys iästä sai nauramaan makeasti

6.06.2023 - 16:20:00

uutiskuva

HIFK järjesti maanantaina ison tiedotustilaisuuden, missä se julkaisi SM-liigakauden 2023-2024 uudet hankintansa.

Yksi kovimmista HIFK:n hankinnoista oli puolustaja Sami Lepistö, 38. Hänet on totuttu Suomessa näkemään paikalliskilpailija Jokereissa, mutta nyt paita vaihtui punaiseen.

- Onhan tämä jo jonkin aikaa ollut tiedossa, mutta onhan tämä aika mielenkiintoista nyt kun kausi lähenee. Odotan mielenkiinnolla ja olen innoissani, että pääsee täällä pelaamaan, Lepistö sanoi Sport Contentille.

HIFK oli se paikka, mihin Lepistö tässä kohtaa uraansa halusi. Hän on helsinkiläinen ja halusi pelata kotona.

- No joo. Helsingissä me kuitenkin asutaan ja ei tässä hirveästi ollut vaihtoehtoja. He olivat kiinnostuneita musta jo muutaman vuoden ja nyt oli oikea aika sitten tulla takaisin Suomeen. Perheellekin tämä oli paras vaihtoehto, Lepistö taustoitti.

Lepistö kertoi joitakin vuosia sitten avoimesti, että hänen peli-ilonsa katosi KHL:ssä. KHL-vuosiensa jälkeen Lepistö siirtyi ensin Ruotsin Luulajaan ja jatkoi sieltä Sveitsiin viime kaudeksi. Ruotsissa hän sai jo peli-ilonsa takaisin.

- Joo, kyllä se tuli sen Ruotsin kauden jälkeen. Siellä meni kuitenkin tosi hyvin ja mentiin melkein päätyyn asti ja itselläkin meni tosi hyvin. Sitä kautta tuli sitten ihan erilaista virtaa siihen hommaan. Totta kai silloin, kun peli kulkee ja homma toimii, niin silloinhan se on kivaa, Lepistö kertoi.

HIFK on kasannut todella kovan joukkueen ensi kaudeksi. Lepistö allekirjoittaa tämän näkemyksen.

- Tänne on tehty hyviä hankintoja ja hyvä runko on pysynyt. Jengi on puhunut viime kaudesta, että joukkuehenki oli jo silloin hyvä. Kiva tulla siihen mukaan ja toivottavasti voidaan vain tuoda siihen vielä lisää oman panoksen kautta. En ole vielä ehtinyt niin paljoa jengiä seuraamaan, enkä tunnekaan omastakaan jengistä vielä kaikkia. Mennään treeneihin ja ruvetaan tekemään hommia. Sitä kautta se rupeaa sitten aukeamaan. En mä lähde Jorin (Lehterä) sanoja epäilemään, Lepistö sanoi viitaten joukkuekaverinsa arvioon siitä, että HIFK:n nippu on paperilla Liigan kovin.

Lepistö pääsee HIFK:ssa entisen maajoukkuekaverinsa Ville Peltosen valmennettavaksi. Se maistuu hänelle oikein hyvin.

- Ville oli jo silloin hyvä johtaja, kun pelasimme samaan aikaan maajoukkueessa. Hyvin asennoitunut ja hyvä esimerkki ja varmasti hän tuo sitä myös valmennukseen. Hän haluaa, että jätkät tekee hommia, mutta hän ymmärtää myös sen mitä tehdään ja näin pois päin, Lepistö sanoi.

HIFK:n joukkue on nyt sen verran laadukas, ettei mikään muu kelpaa kuin Suomen mestaruus. Helsinkiläisten edellinen mestaruus tuli keväällä 2011.

- Ihan varmasti. En näkisi mitään muuta tavoitetta ja itselläkin se nälkä siihen on tosi kova. Vähän liikaa olen nyt hävinnytkin noita finaaleita. Pari kertaa hävittiin finaalit Jokereidenkin kanssa. Olisi kiva päästä välillä oikeasti voittamaankin jotain, Lepistö suunnitteli.

Lepistö on yksi alkavan Liiga-kauden kokeneimmista pelaajista. Hän on pelannut ammattilaistasolla jääkiekkoa jo 21 vuoden ajan.

- Kyllähän se aika paljolta kuulostaa, Lepistö naurahti.

HIFK:n ensi kauden joukkue on sekoitus kokemusta ja nuoruuden intoa. Huippulupaava Aron Kiviharju, 17, on parikymmentä vuotta Lepistöä nuorempi, mutta mikä on Lepistön henkinen ikä?

- En mä osaa sanoa. Totta kai mä olen varmasti kypsempi ja tullut paremmaksi pelaajaksi siitä, kun viimeksi olin Liigassa. En mä osaa sanoa, mutta ei se nyt ehkä ihan noin korkea ole. Samanlainen härö mä olen kuin ennenkin, Lepistö nauroi.

Teksti: Ville Hirvonen, Helsinki. Kuva: Jääkiekkoliitto

Lue myös: HIFK:n puolustuspää vahvistui kovilla pelaajilla - mukana maailmanmestari ja suurlupaus


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset