palkki

HIFK:n tähtihankinta Jori Lehterä velmuili - "Joutuvat mun kanssa elämään koko ajan"

6.06.2023 - 17:40:00

uutiskuva

HIFK tiedotti maanantaina uusista hankinnoistaan SM-liigakaudelle 2023-2024. Kovin nimi uusista hankinnoista on tähtisentteri Jori Lehterä.

Lehterä siirtyi HIFK:hon kaksivuotisella sopimuksella. Viime kaudella tähtisentteri edusti Tampereen Tapparaa ja voitti uransa ensimmäisen Suomen mestaruuden sekä CHL-mestaruuden.

Nyt Lehterä palaa kotiin. Helsinkiläinen pääsee nyt asettumaan aloilleen perheensä kanssa.

Lehterä pääsee pitkästä aikaa asumaan perheensä kanssa, mutta kolikolla on myös kääntöpuolensa.

- Enemmän se on haaste perheelle, Lehterä sanoi.

Kuinka niin?

- Kun joutuvat elämään mun kanssa koko ajan, hän velmuili.

Perhe-elämää Lehterä ei ole päässyt elämään vuosiin. NHL:ssäkin matkustettiin paljon, mutta nyt tilanne rauhoittuu myös kotona.

- Siellä (NHL:ssä) on ne pelireissut ja ollaan viikkoja veke. Täällä ollaan kuitenkin joka yö kotona. Ollaan niin sanotusti arjessa kiinni pelipäiviä lukuun ottamatta, mutta ei olla pelireissuilla ja käydä dinnereillä jätkien kanssa. Täällä tehdään bolognesea kotona joka päivä, Lehterä sanoi.

HIFK sytytti jo vastustajana

Lehterä on helsinkiläisen Pitäjänmäen Tarmon kasvatti, mutta SM-liigaan hän nousi ensimmäistä kertaa Jokereissa kaudella 2006-2007. Läpimurto tapahtui kuitenkin seuraavalla kaudella Tapparassa, missä "Jorsti" mätti 42 ja 47 pisteen kaudet. Niitä seurasi vielä yksi 69 tehopisteen tykkikausi ennen siirtoa ulkomaille.

Lehterä teki jo hyvissä ajoin viime kaudella sopimuksen HIFK:n kanssa. Tappara ja HIFK kohtasivat välierissä ja tuossa vaiheessa Lehterä tiesi jo pelaavansa tulevan kauden joukkuettaan vastaan. Sillä oli hänen pelaamiseensa vain positiivisia vaikutuksia.

- Se sytyttää vain enemmän. Käyntikortti on laitettu jo sisään, mutta sitä voisi vielä upgraidaa. Totta kai sä haluat näyttää vielä enemmän ja lyödä parasta pöytään. Ei se mennyt välierissä niin, että nyt en taklaa tuota, vaan se meni niin päin, että nyt mä taklaan vielä enemmän, Lehterä sanoi.

Lehterä, 35, ei ollut ennen viime kautta juuri voittanut mitään. Hänen palkintokaapistaan löytyivät MM-hopea ja olympiapronssi, mutta viime kausi toi uran ensimmäiset mestaruudet. Tappara voitti sekä CHL:n että Suomen mestaruuden.

Lehterä pääsi nyt ensi kertaa urallaan maistamaan mestaruusjuhlia ja ne maistuivat.

- Ne olivat hauskoja hommia. CHL:n jälkeen alkoivat melkein heti taas pelit. Pystyi muutaman päivän jätkien saunomaan ja sitten piti palata takaisin arkeen. Se oli vain sellainen maistiainen niin sanotusti. Liigan pysti kun nostettiin, niin pystyi rentoutumaan kunnolla, kun hommat oli tehty. Oli ihan siistiä kyllä. Lähdetään hakemaan sitä fiilistä uudestaan, Lehterä sanoi päättäväisesti.

Usein todetaan kliseisesti, että nälkä kasvaa syödessä, mutta Lehterän mukaan se ei ole klisee. Voittamisen tunteen haluaa kokea aina uudestaan ja uudestaan.

- Ei se ollut (klisee). Mä luulin, että se olisi ollut, mutta ei se ollut. Tuossa sen huomasi, että tämä on siistiä ja tätä mä haluan lisää, Lehterä sanoi.

Tapparassa mestaruuden voittaneita pelaajia alkaa olla jo pitkä lista. HIFK:n Suomen mestareiden lista on huomattavasti lyhyempi.

- Täällä olisi varmaan erittäin hienoa voittaa se mestaruus. Sitä ei ole tullut pitkään aikaan ja se olisi varmaan aika siisti juttu muutenkin. Tampereella niitä on nyt tullut. Se oli vähän semmoinen, että hyvä, että voitettiin. Täällä olisi varmasti vähän enemmän paraatissa porukkaa, Lehterä arvioi.

Lehterä seurasi vastustajan paidassa HIFK:ta viime kaudella. Helsinkiläisten syksy oli sysimusta, mutta vuodenvaihteen jälkeen alkoi huima nousu, joka huipentui lopulta neljänteen sijaan. Tappara pudotti välierissä HIFK:n jatkosta otteluvoitoin 4-1.

- Syksyllä se oli aika pahan näköistä kyllä, mutta sitä seurasi hieno kasvutarina, Lehterä sanoi helsinkiläisten viime kaudesta.

- Mun mielestä IFK oli meidän vaikein vastustaja pudotuspeleissä. IFK:ssa pelataan mieslätkää ja äijämäistä peliä. Se oli meidän pahin vastustaja ja siinä tuli sellainen, että nyt on hieno mennä tuonne. Paras runko jäi sinne ja nyt on tehty tosi hyviä hankintoja mun mielestä. Tässä on aika hyvä paketti ja on ainakin annettu saumat voittaa. Olen siitä tyytyväinen, että tämä on nyt mennyt tähän pisteeseen, Lehterä arvioi.

HIFK:n joukkue ei ole vielä valmis. Vahvat huhut ovat tuomassa Leo Komarovia IFK-paitaan. Mahtuisiko "Leksa" vielä tähän porukkaan?

- Mahtuisi. Hän mahtuu ihan mihin vaan, Lehterä huikkasi.

Teksti: Ville Hirvonen, Helsinki

Lue myös: Uskallatko mennä enää Turkuun, superlupaus Aron Kiviharju?

Lue myös: Tähtipuolustaja Sami Lepistö, 38, valitsi HIFK:n - kysymys iästä sai nauramaan makeasti


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset