palkki

Kohu ei laannu – SM-liigan osakkailta voimakas ulostulo

29.11.2023 - 12:42:00

uutiskuva

Hiljattain tiedotettiin, että karsinnat palaavat jääkiekon Liigaan. Sen jälkeen on alkanut kova keskustelu Liiga-paikan hinnasta.

Etenkin Jokerit on pitänyt kovaa meteliä liigaosakkuuden hinnasta. Sen arvioidaan nousevan jopa lähelle neljää miljoonaa euroa.

Liigan osakkaat, eli seurat, ovat nyt reagoineet. Ne ovat julkaisseet yhteisen ulostulon sarjan verkkosivuilla.

– Suomen jääkiekkoilun pääsarja Liiga on ollut viime aikoina suuren julkisen huomion kohteena. Keskustelu on painottunut vahvasti sarjan tulevaisuuden ympärille: Miltä Liiga näyttää, kun kuljetaan kohti 2030-lukua? Miten sarjaa jatkossa pelataan ja millaisilla joukkuemäärillä? alkaa päivitys.

– Liiga on murroksen äärellä. Olemme siirtymävaiheessa vanhasta kohti uutta, ja matka on vasta alussa. Ensimmäiset suuret päätökset on tehty, ja merkittävin niistä oli karsintojen palauttaminen Liigan ja Mestiksen välille kaudesta 2024–25 alkaen.

– Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kaikki olisi valmista. Asia on nimenomaan päinvastoin: kehitystyö jatkuu. Karsintojen paluu ja sitä ympäröivät linjaukset luovat raameja seuraaville työvaiheille, joita Liigan hallituksen johdolla viedään koko ajan eteenpäin.

Tiedotteesta selviää, että osakkaat haluavat tehdä asioita rauhassa. Hätiköityjä päätöksiä tai ulostuloja ei ole tarkoitusta julkaista.

– Meillä on selkeät toimintamallit, joiden mukaan etenemme. Olemme alusta saakka hakeneet työskentelymme tueksi monipuolisesti erilaisia ulkopuolisia ammattinäkemyksiä, kuulleet riippumattomia asiantuntijoita sekä pitäneet viranomaisia ajan tasalla. Tätä työtä olemme entisestään tehostaneet viime aikoina. Haluamme myös aina kommunikoida avoimesti ja julkisesti, kun päätöksiä syntyy. Tuota ohjenuoraa olemme noudattaneet, ja teemme niin jatkossakin.

– Meitä seuroja on viisitoista tekemässä päätöksiä. Eri kokoisia ja eri ikäisiä organisaatioita, erilaisilta talousalueilta. Olemme kirjava joukko, ja siksi on selvää, että meillä on myös erilaisia näkemyksiä asioista. Nähdäksemme kyseessä on normaali ilmiö elämässä, liike-elämässä ja vastuullisessa päätöksenteossa: näkökannat vaihtelevat. Tällaisessa tilanteessa keskustellaan, argumentoidaan, otetaan aikaa ja pohditaan lisää, kunnes hyvät ratkaisut löydetään – ilman, että äänenpainoja tarvitsee korottaa. Pyrkimyksemme on rakentaa yhdessä Liigan ympärille paras mahdollinen kokonaisuus.

Koko tiedotteen voi lukea täältä.


News content: Sport Content Oy, info@sportcontent.fi
Business: Sportpoker Oü, info@sportti.com
Image credits: Getty Images Sport

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset