palkki

HIFK:n kulttipelaaja yritti 12 vuotta ja lähes 500 ottelun ajan rikkoa maagista rajaa - "V*ttuilu on välittämistä"

8.12.2023 - 23:00:00

uutiskuva

12 vuotta ja lähes 500 SM-liigan runkosarjapeliä. Niin kauan kului HIFK-ikoni Micke-Max Åstenilta maagisen neljän maalin rajapyykin rikkomiseen.

Åsten vei HIFK:n toisen erän lopussa 5-1-johtoon komealla ohjurilla ja maali oli siis hänen kautensa neljäs.

HIFK:n peli on loksahtanut uomiinsa ja edelliseen kahteen peliin stadilaiset ovat takoneet komeat 13 maalia.

- Olimme hyvin valmiita peliin. Puhuimme koko viikon, että pitää olla valmiina. Osui niin sanotusti tossu lankulle ja olimme hyviä ensimmäisessä erässä. Olimme todella tehokkaita ja vika erä meni sitten vähän pelailuksi, Åsten sanoi ottelusta Sport Contentille.

Åstenin neljän maalin rajapyykin tavoittelusta on ehtinyt syntyä jo eräänlainen käsitys. Nyt pitää sitten keksiä uusia aiheita.

- Maikkarin kiekkoselostaja Jantta (Alkio) on tehnyt siitä aika ison jutun. Onneksi sai nyt Jantan tyydytettyä ja hän joutuu keksimään jonkun uuden jutun. Jantalla on hyvä mielikuvitus, niin varmaan hän jonkun uuden jutun keksii, Åsten veisteli.

HIFK on kaivannut pitkään ehjiä 60-minuuttisia ja nyt niitä on tullut ihan sarjatuotantona.

- Ehkä yksi sellainen iso juttu on se, ettei joka vaihdossa tarvitse tapahtua mitään. Jyskytetään vaan menemään ja paikat tulee sitten kenelle tulee ja laitetaan kiekko verkkoon ja pelataan yhdessä. Pelataan kaikki samaa peliä ja iloitaan toistemme onnistumisista. Sekin varmasti vaikuttaa, että ainakin mun mielestä vaatimustaso on treeneissä tosi kova. Meidän joukkueessa on sellainen, että vittuilu on välittämistä. Jos joku ei laita treeneissä kiekkoa lapaan, niin siitä voi mennä ihan suoraan sanomaan ja vinoilla suoraan jonkinlainen filtteri välissä. Olemme rehellisiä ja avoimia toisillemme ja hyvät kaverithan pystyvät sanomaan toisilleen suoraan. Pidetään huoli siitä, että olemme enemmänkin kuin pelkkiä kollegoita, se on iso juttu, Åsten kertoi.

Åsten edustaa tätä nykyä harvinaista pelaajatyyppiä. Hän on pelannut SM-liigassa vain HIFK:ssa ja on ansainnut jo kulttimaineen. Ura alkoi HIFK:n junioreissa mestaruuksilla, mutta aikuisten tasolla Åsten ei ole vielä kultaa voittanut.

- Voitimme pari Suomen mestaruutta B:ssä ja yhden mestaruuden A:ssa. Silloin varmaan ajatteli, että tämä voittaminen on helppoa. Mutta koko ajan on sellainen unelma ja tavoite, että tässä seurassa pääsisi nostamaan pyttyä. Se ei ole vielä tapahtunut, mutta nyt siihen on taas keväällä mahdollisuus. Se on koko ajan ollut oma päämäärä. Pakko myöntää, että minulla on aika iso IFK-sydän ja olen täältä kotoisin. Päällimmäisenä on se, että haluaa voittaa, Åsten sanoi.

Åsten on nyt tehnyt sen neljä maalia. Onko seuraava maali kahdeksassa osumassa?

- Mennään maali kerrallaan, mutta ehkä tuo toimii ketsuppipullonavaajana, ei sitä koskaan tiedä, Åsten naurahti.

Tasaisen vauhdin taulukolla olet kuitenkin tekemässä tällä kaudella enemmän maaleja kuin tähtisentteri Jori Lehterä?

- No, Jori tykkää syötellä. Sillä taitaa olla jo 30 syöttöä kasassa, niin antaa pojan syötellä. Tai siis miehen, Åsten kuittasi.

Teksti: Ville Hirvonen, Helsingin jäähalli

Lue myös: HIFK:n Jori Lehterä veisteli - "Pelaisinko sittenkin NHL:ssä ensi kaudella, ei sitä tiedä"


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset