palkki

Ässien ruotsalaishyökkääjälle yhden ottelun pelikielto KalPa-pelin taklauksesta

11.02.2024 - 8:40:00

uutiskuva

Liigan kurinpitodelegaatio on määrännyt Ässien Marcus Davidssonille yhden ottelun pelikiellon 9.2.2024 pelatussa KalPa-Ässät-ottelussa tapahtuneesta tilanteesta.

Liigan tiedotteen mukaan tilannehuoneen raportin mukaan KalPa-Ässät-ottelun peliajassa 38.57 Ässien Davidsson taklaa KalPan Saku Salmelaa. Ottelussa tilanteesta tuomittiin Davidssonille iso rangaistus ja pelirangaistus sääntöjenvastaisesta taklauksesta päähän tai niskaan (sääntö 48).

Tilannehuone on katsonut kyseisen tilanteen, ja päävideotuomari on asettanut teon edelleen kurinpitokäsittelyyn. Päävideotuomarin näkemyksen mukaan taklauksesta tulee määrätä pelikielto sääntöjenvastaisesta taklauksesta päähän tai niskaan (sääntö 48).

Tilanne näkyy ottelun videotallenteelta. Davidsson on antanut suullisen lausuman tilanteesta.

Tutkinnan tuloksena lyhyt pelikielto

Kurinpitodelegaatio on katsonut tilannetta koskevat ottelutallenteet ja kuullut annetun lausuman.

Videotallenteet katsottuaan kurinpitodelegaatio toteaa, että päädyssä tapahtuneen pelitilanteen seurauksena irtokiekko päätyy KalPan Salmelalle, joka pyrkii pienessä liikkeessä ollessaan pelaamaan kiekkoa eteenpäin. Samanaikaisesti Ässien Davidsson tulee takaviistosta tilanteeseen ja tavoittaa Salmelan.

Davidsson taklaa sivusuunnasta Salmelaa. Taklaus tulee sivusuunnasta vartalon etupuolelle siten, että Davidssonin olkavarresta aiheutuu kontakti Salmelaa päähän. Pelaajien välillä ei ole muuta kontaktia.

Kurinpitodelegaatio toteaa, että vaikka Salmela on taklaustilanteessa kurottanut eteenpäin pelatakseen kiekkoa ja on myös matalassa peliasennossa, vastuu taklauksen kohdistumisesta vartaloon on takaviistosta/sivusuunnasta taklaavalla pelaajalla. Salmelan peliasento ei altista päätä Davidssonin taklaukselle.

Delegaatio toteaa, että Davidssonin taklauksen voima kohdistuu pelkästään vastustajan päähän. Delegaatio toteaa, että taklauksesta aiheutuva pääkontakti olisi ollut vältettävissä taklauksen paremmalla suuntauksella ja ajoituksella.

Koska taklaus kohdistuu valtaosin vastustajan päähän ja pääosuma olisi edellä todetusti ollut vältettävissä, taklaus on sääntöjenvastainen taklaus päähän.

Rangaistusharkinnan osalta kurinpitodelegaatio toteaa, että pelikielto arvioidaan taklauksen piittaamattoman vaarantamisen kriteerien perusteella.

Davidssonin taklaus kohdistuu edellä todetusti vastustajaa päähän. Taklaus tulee sivusuunnasta. Taklaus on pääkontaktia lukuun ottamatta suoritettu oikeaoppisesti, eikä tilanteesta ole muitakaan ankaroittavia seikkoja.

Rangaistusharkinnassa delegaatio on ottanut edellä todetut seikat sekä pelitilanteen ja taklauksen suorittamistavan huomioon kuin myös kuluvan kauden rangaistuskäytännön.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että taklauksella on edellä todettujen seikkojen perusteella piittaamattomasti vaarannettu vastustajaa ja taklauksesta määrätään pelikielto. Kurinpitodelegaatio katsoo, että ottaen huomioon taklauksen suhteellisen vähäinen vauhti ja voima, oikea rangaistus taklauksesta on yhden ottelun pelikielto.

Davidssonin kausi on ollut vaisu ja hän on tehnyt 34 ottelussa vain tehot 7+6.

Lue myös: Tässä on Antti Raannan uusi seura


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 
uutiskuva
 

Livetulokset